YleinenKirjoittanut katja lappalainen

Matkaan Keron kanssa

Lukuaika: < 1 minuutti

Matkaan Keron kanssa

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Katja Lappalainen

Kiertävä kirjeenvaihtaja aloittaa reissunsa. Miten käy liftaus koiran kanssa?

En ole ennen kuullut, että kaksi ihmistä liftaisi ison koiran kanssa, mutta me halusimme kokeilla. Kero on tottunut matkustamiseen: rekkaan kiipeäminenkin sujuu 40-kiloiselta koiralta sulavasti.

Matkalaiset Helsingissä. Kero kantaa kantaa itse repussa ruokansa ja tavaransa.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Olemme nyt Puolassa. Meidät poimittiin heti kadulta paikalliseen toimitukseen, koska Kerosta ja matkastamme haluttiin tehdä artikkeli.

Minä katson maailmaa linssin kautta. Koen kuvat taikana, jotka ovat vaikuttaneet elämääni merkittävästi. Ne ovat saaneet minut toimimaan ja lähtemään matkalle.

Elämän tärkeimmän ihmisen menettäminen muistutti minulle, että unelmiin tulee tarttua. Se kuulostaa kliseiseltä, mutta tämä on syy sille, että päätin juuri nyt lähteä matkaan juuri nyt. Haluan nähdä, kertoa ja kokea. Näyttää kuvien kautta muille maailman suuruuden, elämän kirjon ihmisten moninaisuuden ja rohkaista jokaista toteuttamaan unelmansa ja tarttumaan toimeen – ei vain toimia katsojana ja lukijana.

Tallinnassa vierailimme Uusi maailma -yhteisössä. He järjestävät musiikkitapahtumia, näyttelyitä ja pitävät pienimuotoista kahvilaa. Löysimme paikan pitäjät, kun kyselimme tietä Volk-squattiin.

Latvia. Liftikyytiä odottelemassa kaupan edessä.

Liettuassa nukuimme palaneessa ravintolassa lähellä Puolan rajaa.

Lähdimme lautalla Helsingistä Tallinnaan, nukuimme satamassa taivasalla sekä seuraavan yön squatissa nieltä Volk. Tallinnasta liftasimme Pärnuun, jossa nukuimme metsässä ja sieltä liftasimme Liettuaan. Puolassa tarkoituksenamme on edetä ainakin Krakovaan, mutta näistä myöhemmin lisää.

Matkalaiset rekassa. Tie vie kohti Puolaa.

Yö taivasalla.

Varsova on valtavan suuri paikka. Liftaus on ollut helppoa. Ensimmäisen yön nukuimme ulkona lähellä tietä, mutta sateiden vuoksi hakeuduimme paikalliseen kotiin nukkumaan. Löysimme toiseksi yöksi Hospitality Clubin kautta majoituksen, johon Kerokin on tervetullut. Saimme myos isäntäperheen kautta tietää paikallisesta squatista, johon suuntaamme seuraavaksi.