YleinenKirjoittanut Kadri Taperson

Aikuisten murheita

Lukuaika: < 1 minuutti

Aikuisten murheita

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Kadri Taperson

Miksi suomalaiset ovat niin kriittisiä, Virossa kysytään.

Kesäisen tauon jälkeen halusin oikeastaan kirjoittaa uutisia. Omalta ja kaukomailta. Jos niitä on.

Tallinnan ensimmäinen ja ainoa vallattu talo on suljettu, koska tontin omistaja haluaa rakentaa lisää parkkipaikkoja. Valtaajat etsivät uutta paikkaa, eikä se ole helppoa.

mainos

Halusin kirjoittaa, että lopetin työt mietittyäni, että ei ole oikein tai luonnollista viettää 8 tuntia päivässä tehden jotain, mitä ei tosissaan elämässään halua tehdä. Luonnollista on mennä aamulla metsään ja poimia mustikoita, luonnollista on huolehtia eläimistä ja ystävistä ja niin edelleen.

Uskon, että paikalliset konservatiivit pitävät minua vähän hulluna, kun tulin masun – lama eestiksi – aikana pois töistä ja ryhdyin perustamaan eläinten turvapaikkaa. Tai onko se luonnollista, että lapsena vannoin ystävien kanssa Peppi Pitkätossun valan, ettemme ikinä kasvaisi aikuisiksi?

Mutta aikuisilla ihmisillä on isompiakin murheita. Tänään aamulla näin, että virolaiset verkkolehdet kirjoittivat uskomattoman paljon suomalaisista. Ensinnäkin siitä, että Madonna meni heti Tallinnan konsertin jälkeen Helsinkiin – se tarkoittaa, että virolaisista ei pidetä! Ja siitä, mitä kauheaa Sofi Oksanen oli sanonut virolaisista: että Viron naiset myyvät itseään sukkahousuista.

Suomalaisten kritiikki virolaisia kohtaan on kasvanut. Bäckmania ja Lotilaa ei oteta niin tosissaan, mutta Oksasen arvostelu oli kirjoittahan mielestä yllättävää. Verkkolehti kysyi lukijoilta, miksi suomalaiset ovat niin kriittisiä. Vastauksia tuli paljon.