YleinenKirjoittanut Kadri Taperson

Talkookevät

Lukuaika: < 1 minuutti

Talkookevät

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Kadri Taperson

Viime lauantaina pihallamme oli 23 ihmistä.

Virossa ja varmaan muuallakin on historian alusta saakka tehty töitä talkoilla, erityisesti sellaisia töitä, joita on vaikea tehdä yksin. Ihmiset tulevat apuun vapaehtoisesti.

Vuonna 2008 Virossa aloitti Teeme Ära -kampanja. Kerran vuodessa se järjestää yhteisen talkoopäivän, joka oli tänä vuonna toukokuun ensimmäisenä lauantaina. Talkoisiin osallistui yli 30 000 ihmistä. Alussa talkoissa lähinnä siivottiin: kerättiin roskia metsistä ja teiden varrelta. Nykyään tehdään paljon muutakin.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Meidän yhdistys ja eläinkoti toimivat vain ystävien ja lahjoittajien tuella, eli on luonnollista osallistua myös talkootöillä. Lauantaina täällä oli 23 ihmistä. Istutettiin pensaita, hakattiin puita, remontointiin vanhan saunan katto ja saatiin vanhasta navetasta rakennusmateriaalia. Uskon, että yksin minulla olisi mennyt niihin töihin yli puoli vuotta.

Pidän tunnelmasta, joka pihalla syntyy sellaisena päivänä. Ainakin puolet talkoisiin osallistuneista ei ollut käynyt täällä koskaan ennen eivätkä he tunteneet toisiaan, mutta he halusivat auttaa eläimiä ja tukea tätä paikkaa.

Viron talkoopäivään voi osallistua rekisteröimällä virallisella Teeme Ärä -kampanjan sivuilla tai Facebookissa. Teemme Ärän uuden projektin kautta talkoilla voi myös muualla maailmassa: Clean up the World 2012 -siivoustalkoisiin pääsee 94 eri maassa maaliskuun ja syyskuun välissä. Toukokuussa siivotaan myös Suomessa.

Tässä kuvia viime lauantain tunnelmista: