Tomaattista kikhernekeittoa lisukkeiden kera.

RuokaKirjoittanut Matilda Koivisto

Tulisen tomaattinen lohturuoka – marokkolainen kikhernekeitto

Lukuaika: < 1 minuutti

Tulisen tomaattinen lohturuoka – marokkolainen kikhernekeitto

Hippien keittiömetkutHippien keittiömetkut

Matilda Koivisto jakaa lukijoille vegaanisia ruokareseptejä sekä kuvailee vivahteikkaita makuelämyksiä. Kirjoittaja on innokas kotikokki ja kulinaristi.

Marokkolainen kikhernekeitto tarjoaa tomaattisen elämyksen ja vatsantäytettä koko rahan edestä. Voimakkaat mausteet tekevät tästä ateriasta maittavan ja mielenkiintoisen.

Kikhernekeitto:

2 tlk esikeitettyjä kikherneitä
1 tlk tomaattimurskaa
1 iso sipuli
2-3 isoa porkkanaa
1 kesäkurpitsa
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl harissatahnaa
2 rkl raastettua inkivääriä
4 isoa valkosipulin kynttä
1 tl kurkumaa
1-2 tl savupaprikaa
1-2 tl juustokuminaa
Oliiviöljyä paistamiseen
7 dl vettä

Lisäksi:

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Sitruunamehua
Silputtua korianteria
Kaurapohjaista ranskankermaa
Tuoretta vegaanista leipää

Kuori sipuli ja porkkanat ja pilko ne hakkelukseksi. Raasta kuoritut valkosipulin kynnet ja inkivääri. Poista kesäkurpitsasta sisus, ja pilko se. Laita sipuli, valkosipuli, porkkanat, inkivääri, harissatahna ja kesäkurpitsat pannulle, lisää tilkka oliiviöljyä ja kuullota aineksia. Lisää savupaprika, kurkuma ja juustokumina, ja sekoita. Laita suolaa oman maun mukaan. Hauduta vihanneksia pannulla n. 25 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.

Vihanneksia ja mausteita paistinpannulla.

Laita sitten vihannekset suureen kattilaan, ja kaada sekaan vesi. Murskaa kasvisliemikuutiot tilkkaan vettä ja kuumenna niitä esimerkiksi mikrossa niin, että murska liukenee vesitilkkaan. Kaada seos keiton sekaan maistellen välillä, ettei liemestä tule liian suolaista. Lisää tomaattimurska ja lopuksi kikherneet. Hauduta keittoa liedellä matalalla lämmöllä 1 tunti niin, että tomaattimurska kypsyy ja maut imeytyvät kikherneisiin.

Tarjoile keitto kuumana kaurapohjaisen ranskankerman, korianterisilpun ja tuoreen vegaanisen leivän kera. Annoksen päälle voi myös puristaa tilkan sitruunamehua.

Keitto on voimakkaan aromikas ja tomaattinen, ja kikherneiden pehmeän jauhoinen koostumus tekee siitä hyvin ruokaisan ja täyttävän. Mausteiden kirjon viettelevät vivahteet voi haistaa höyryävästä annoksesta jo ennen kuin kieli tavoittaa liemen. Korianteri korostaa keiton makua, ja ranskankerma luo ateriaan mukavaa viilennystä.