HenkilökohtaistaKirjoittanut panu raatikainen

Tätä se synnyttää

Lukuaika: < 1 minuutti

Tätä se synnyttää

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Panu Raatikainen

Vihan ilmapiiri purkautuu järjettöminä tekoina.

Suomessa asuva ruotsalaismies, jolla ilmeisesti on etninen tausta, oli pari viikkoa viikkoa sitten syömässä Hakaniemen McDonaldsissa Helsingissä kahden pienen poikansa kanssa. Viereisessä pöydässä istunut nainen hermostui lapsiin ja kaatoi 1-vuotiaan pojan päälle mukistaan jääpalat. Hän oli huutanut muun muassa, että heidän pitäisi muuttaa pois Suomesta. Poliisi tutkii asiaa lievänä pahoinpitelynä.

Eikä tämä ole mikään ainutkertainen yksittäistapaus. Tuoreessa muistissa on vielä, kun koulusta kotiin matkalla ollut 8-vuotias somalityttö paiskattiin junasta selälleen asemalaiturille Espoossa. Tämä suomalaisen miehen valioyksilö oli säestänyt urotekoaan sanoilla “Mene pois mun edestä senkin pieni apina”.

Uutisiin ja poliisitutkintaan asti yltävät tapaukset ovat vain jäävuoren huippu.

On aivan ilmiselvää, että “maahanmuuttokriitikoiden” hyökkäävä nettikirjoittelu on osaltaan luomassa sellaista yleistä vihan ilmapiiriä, joka sitten saattaa purkautua tällaisina järjettöminä tekoina. On aivan turha piiloutua sananvapauden ihanteen taakse. On älyllisesti epärehellistä selitellä, että kyse on vain sarkasmista tai mistä ikinä.

“Mestarin” ilmaisua mukaillakseni: En tiedä alhaisempaa olentoa kuin viattomille ja puolustuskyvyttömille lapsille pelkästään näiden ihonvärin tai etnisen taustan vuoksi väkivaltaa tekevät raukat – eivätkä heidän yllyttäjänsä ole juurikaan parempia. Ja kun sanon tämän, siinä ei ole pisaraakaan sarkasmia.