Hämeentie 48Kirjoittanut susanna kuparinen

Oikeusministeri saa roolin

Lukuaika: < 1 minuutti

Oikeusministeri saa roolin

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Susanna Kuparinen

Tänään alkaa dokumenttiteatterityöpaja, jossa aiheena on Anna-Maja Henriksson & finanssialan veronkierto.

Viime aikoina on keskusteltu ministeri Hautalan epäselvistä remonttikuvioista. Hautala joutui eroamaan kohun vuoksi harmaan talouden ministerityöryhmästä. Ensimmäisten joukossa Hautalan eroa oli vaatimassa oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

”Pitää elää niin kuin opettaa. Se on varmasti jokaisen ministerityöryhmän jäsenen osalta keskeinen asia. Ainakin minulle se on tärkeätä”, Henriksson kommentoi Helsingin Sanomille 15. maaliskuuta.

Kello 18–21 Helsingin Ryhmäteatterin Pengerkadun näyttämöllä voi nähdä alusta asti, kuinka journalistisen dokumenttiteatterin kohtaus rakennetaan.

Yleisö saa esittää ideoita ja kommentteja kohtauksen kasaamiseen. Viikon päästä yritämme saada loppuun kokonaisuuden, jossa on alustava alku, keskikohta ja loppu. Loppuvuodesta workshopeissa työstetyt kohtaukset nähtäneen valmiina versioina yhteisessä demo-illassa.

Aiheena tänään maanantaina ja viikon päästä maanantaina on Fifille ja Voimalle kaksi vuotta sitten vuodettu muistio hallitusneuvotteluista, josta paljastui, että kokoomus ja rkp yrittävät vesittää muun muassa viranomaisvalvontaa, jolla hillitään finanssisektorin veronkiertoa.

Rkp:n tärkeimpiä neuvottelijoita olivat nykyinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja rkp:n taustavaikuttaja, maanviljelijä ja finanssihai Peter Storsjö.

Koska lähdemme aivan alkeista, tänään voi kuulla esimerkiksi livenä kymmenen minuutin haastattelutallenteen, jossa Peter Storsjö sanoo, että Voiman toimittajat pitäisi heittää vankilaan.

Storsjön väitteistä voi tulkita, että veronkierto on Suomen etu, sillä se tuo investointeja Suomeen. Veronkierron vastustajat ovat ilmeisesti hänen mielestään eräänlaisia maanpettureita, joiden oikea paikka on kaltereiden takana.

Viimeksi tänään Anna-Maja Henriksson kommentoi rkp:n toimintaa Helsingin Sanomille. Oikeusministeri myöntää, että harmaan talouden vastainen ministerityöryhmä on saanut hitaasti tuloksia aikaan ja sysää veronkiertoasioissa vastuuta Jutta Urpilaiselle.

Lue lisää workshopista täältä.