Hämeentie 48Kirjoittanut pertti laesmaa

Uusi passeli koko

Lukuaika: 2 minuuttia

Uusi passeli koko

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Pertti Laesmaa

Kauheeta kolarointia lumimyräkässä! Toiset autoilla, toiset muuten.

Sain metrossa tekstarin: ”Kuule, en sittenkään tule. Sen verran kipeä olo vielä. Nauti!!”

Se oli Nannalta. Nanna oli mun avecina Koko Jazz Clubin joulujuhlissa Siltavuorenrannassa. Kun silloin pyysin häntä, vastaus oli: ”Joo!!!!….mutta sisältyykö avecina oloon joitain palveluksia tai velvollisuuksia?” (Herranjestas!)

Ne joulujuhlat oli Kokon viimeinen tapahtuma siinä osoitteessa. Todella upea ilta.

Nannan kanssa surffaillessa oli vähän samat fiilikset kuin taannoin Hennan kanssa Birdlandissa. Tutut kaverit tsiigas puolsalaa kulmiensa takaa, mutta eivät kysyneet mitään. Varmaan miettivät: Oho! Styylaaks noi?!

Henna on muuten mennyt avikseen tässä välillä. Pari päivää sitten synnytti tyttären. Hyvä Henna, nyökytinyökyti!

Tämä uusi Koko Jazz Club on Svenska Gårdenissa, Hämeentie 3. Kadun toisella puolella oli aikoinaan elokuvateatteri Kaleva. Kävin siellä usein. Sporapysäkki oli aivan kohdalla. Siinä venattiin skurua, kun palattiin leffan jälkeen himaan, Valkkaan. Pysäkin vieressä oli Sörkän Vennu (Arbetets Vänner i Sörnäs). Talon toisessa kerroksessa oli viikonvaihteisin jortsut. Ikkunan oli talvisin höyryssä ja tuuletusfönarit jatkuvasti auki.

En käynyt koskaan Vennulla, mutta pääsin kokemaan hien ja halvan hajuveden tuoksun tunnelman siinä pysäkillä.

Hyvin oli jengiä tullut tähän uuteen mestaan. Vähän aikaisemmin olivat olleet myös Koko Teatterin avajaiset uusissa tiloissa. Sinnekin painun vielä tässä jokunen päivä.

Kuulin, että sisällä ei ollut röökitilaa. Voi jumalauta! Pyysin Hanaa varaamaan pöydän ja painuin vielä ulos, -15 asteeseen ja lumivallien sekaan, snagalle.

Sisällä Hana oli saanut huippupöydän edestä ja aivan keskeltä. Koska aikaa oli painuin jonottamaan mukia itselleni.

Haa!! Olivat saaneet A-oikeudet. Jotain Tullamorea..?! Ei valitella. Jatkossa voisivat kyllä hankkia Ballantinesia, Grant´sia, Johnnie Walkeria, Famous Grousea, Jellonaa tai muuta sellaista.

Röökihuoneen puuttuminen oli minulle todellinen katastrofi. Muistelin lähes tippa ögassa Birdlandin röökihuonetta ja loppuvaiheen spontaania jamihetkeä siellä.

Itse ohjelma oli huippu. Lavalla olivat muun muassa Aki Rissanen, Jussi Kannaste, Jori Huhtala, Jussi Lehtonen, Ville Pynsi, Abdissa Assefa, Joonatan Rautio, Mikko Innanen, Jukka Eskola, André Sumelius…

Kuva: Aleksi Eeben.

Illan Special Guest oli Dave Liebman, Miles Davisinkin jengissä soittanut. Pääsinpähän nyt näkemään ja kuulemaan livenä kuinka täysillä mies soittaa.

Dave liikkui kepeillä. Hanalla oli tieto, että Dave olisi täällä Suomen jäisillä kartsoilla telonut jalkansa.

Ilta päättyi jameihin. Sellaisia luvattiin jatkossakin. No, no!! Jamit olivat sitä parhautta myös edesmenneessä Birdlandissa.

Tästä on hyvä jatkaa – joka suhteessa!