Hämeentie 48Kirjoittanut Hanna Nikkanen

Pöksyjä Intian sovinistihörhöille

Lukuaika: < 1 minuutti

Pöksyjä Intian sovinistihörhöille

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Hanna Nikkanen

Maailman kevytkenkäiset naiset, yhtykää!

Puoluejohtaja Pramod Mutalik ei pidä ystävänpäivästä eikä löyhämoraalisista naisista.

Intialaisen äärioikeistolaisen Sri Ram Sena -puolueen johtaja pidätettiin tammikuussa, kun hän oli tovereineen pahoinpidellyt joukon naisia baarissa Etelä-Intian Mangaloressa. Sri Ram Sena tunnetaan taliban-henkisestä moraalinvartioinnista: kun laki ei oikeistohörhöjen mielestä rajoita naisten elämää riittävästi, on turvauduttava oman käden oikeuteen. Nyt ryhmä vannoo estävänsä kaikenlaisen ystävänpäivänvieton koko Intiassa.

mainos

Porukan ystävänpäivähysteria voi kuulostaa huvittavalta, mutta järjestäytynyt väkivalta ei ole naurun asia.

Intia on kuitenkin täynnä naisia, jotka notkuvat baareissa tai eivät muuten mahdu Sri Ram Senan tiukkoihin moraalikäsityksiin. ”Pubissa käyvät, kevytkenkäiset ja edistykselliset naiset” -ryhmä kehottaa nyt naisia lähettämään vaaleanpunaiset alushousunsa, intialaisittain chaddit, Pramod Muthalille.

Suomesta lähtevät pöksypaketit eivät enää ehtisi ystävänpäiväksi Muthalille, mutta Pink Chaddi -kampanja kutsuu meitäkin solidaarisuusaktioihin lauantaina. ”Mene ystävänpäivänä baariin ja kohota malja Sri Ram Senalle”, ryhmä pyytää.

Omista solidaarisuustoimistaan voi raportoida kampanjan Facebook-ryhmään.