Hämeentie 48Kirjoittanut Hanna Nikkanen

Porkkalan taulu takaisin!

Lukuaika: < 1 minuutti

Porkkalan taulu takaisin!

Vellamonkatu 30Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, luonnonsuojelun ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Hanna Nikkanen

Satavuotiaan punaorvon maalaus varastettiin näyttelystä.

Haastattelin kuun alussa satavuotiasta Veikko Porkkalaa, tässä ihan toimituksen kupeessa asuvaa puuseppää, ay-aktiivia, taidemaalaria ja punaorpoa. Tapaaminen oli vaikuttava. Porkkala on terävä kuin partaveitsi. Hän on myös kiltti ja kohtelias, ja itseanalyyttinen tavalla, joka ehkä onnistuu vasta yhdeksänkympin jälkeen.

Lehden ilmestymisen jälkeen kuulin huhusta, jonka mukaan Voimaan on pestattu kommunisti. Minä siis, kai. Luonnollisesti kommunistia voi haastatella vain toinen kommunisti, ja toimittaja yleensäkin muuttuu yhdeksi juttunsa kohteen kanssa. Olen myös entinen lapsisotilas Sudanista ja Kai Telanne.

mainos

Mutta olkoon. Tarkoitus oli nyt tiedottaa, että Veikko Porkkalan maalaus ”Sipoon saaristo” on varastettu Kallion kirjastosta. Vuonna 1938 tehty teos on kooltaan 21×30 cm ja näyttää tältä:

Katoamisesta mitään tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä kirjastoon. Näyttelyn ripustuksia on siirretty tarkemmin vartioiduille paikoille.

Veikko Porkkalan näyttelu ”Matkalla sata vuotta” on esillä Kallion kirjastossa 29.11. asti.