YhteiskuntaKirjoittanut Hannele Huhtala

Valtion tiedonjulkistamispalkinto Hanna Nikkaselle

Lukuaika: < 1 minuutti

Valtion tiedonjulkistamispalkinto Hanna Nikkaselle

Teksti Hannele Huhtala

Hanna Nikkanen saa valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2011 tutkivasta journalismista, erityisesti teoksesta Viaton imperiumi – Kolme kertomusta suomalaisesta yritysvastuusta.

Toimittaja ja tietokirjailija Hanna Nikkanen saa valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2011 tutkivasta journalismista, erityisesti teoksesta Viaton imperiumi – Kolme kertomusta suomalaisesta yritysvastuusta (Into kustannus/ Like).

Palkintoperustelujen mukaan ”Viaton imperiumi avaa näkymän suomalaisten suuryritysten toimintaan maailmalla. Kirja vie lukijan Kongon kaivoksista Iranin mielenosoituksiin ja Brasilian sellutehtaisiin. Se näyttää, miten entisajan pienestä Suomesta on kasvanut vaikutusvaltainen maa, jonka yritystoiminta esimerkiksi metsäteollisuuden ja tietotekniikan aloilla vaikuttaa monen muun maan kansalaisten hyvinvointiin.”

”Tutkivalla otteella taustoitetut esimerkit valaisevat yritysvastuun käsitettä ja saavat lukijan pohtimaan, mitä voimme vaatia kotimaisilta yrityksiltä. Eettisesti kestävä yritystoiminta on Nikkasen mukaan mahdollista, mutta se vaatii paitsi kuluttajien valistuneita valintoja ja julkisuuden painetta myös poliittista sääntelyä. Hanna Nikkanen on osoittanut vastaavaa perusteellisuutta myös tutkivan journalistin työssään käsitellessään muun muassa digitaalisia oikeuksia, Latinalaista Amerikkaa, siirtolaisuutta ja kansalaisaktivismia.”

Hanna Nikkanen on tutkiva toimittaja ja Voiman verkkolehti Fifin entinen päätoimittaja. Voima-aikanaan Nikkanen kirjoitti useita tutkivia artikkeleita.

Katso esimerkiksi Ulkomaalaisvirasto suosittaa: Kuole Kongossa, Kolme Kosovoa, Autetaan asein, Storalandia, Brasilia, Nokia yhdistää Iranissa & Ei Wikileaks yhtä miestä kaipaa.

Lisää Nikkasen artikkeleita löytyy Fifistä hakusanoilla Hanna Nikkanen.