HenkilökohtaistaKirjoittanut pertti laesmaa

Olitko kirkossa eilän?

Lukuaika: < 1 minuutti

Olitko kirkossa eilän?

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Pertti Laesmaa

Hengellinen Johtaja vei Laesmaan kirkkoon. Presidentti Tarja Halosen työn messu vakuutti kävijät.

Näin kysyi Sepeteus Topiakselta Nummisuutareissa. Ei ollut Topias ollut kirkossa.

Sepeteus: ”…ja nyt hän punotti kuin tulinen muuri, ja ravistellen päätänsä, hän kovasti huusi: ’Heräjä sinä, joka makaat, heräjä sinä, joka makaat’.”

mainos

Jouduin menemään Voimaan londaamaan vähän rahaa, koska piti ostaa astmalääkettä ja liksa tulee vasta maanantaina.

Samalla pyysin jengiä messiin illalla Kallion kirkkoon. Presidentti Tarja Halonen saarnaa. Yksi oli menossa joraamaan, toinen oli käynyt Roihiksen kirkossa veskissä viime syksynä… JESTAS!

Tänään on työn messu Kallion kirkossa. Hengellinen Johtajani (HJ) on monena vuonna pyytänyt minut sinne. Aina olen mennyt.

Itse asiassa minut vihittiin Kalliossa ex-vaimoni kanssa. Molemmat tyttäreni on kastettu siellä. Tavallaan kotikirkko.

Viimeksi kävin syksyllä Slangitsyrkassa Allu Stemun päivänä siellä. Mutsi on bestis -päivinä olen käynyt Paavalissa ja Tuomiokirkossa. Viime keväänä ennen tapahtuman alkua menin Tuomiokirkon portailla snagalle, kun Halonen saapui sinne. Kumarsin syvään hänelle, mutta sain takaisin melkeinpä syvemmän kumarruksen. Kallion gimman ja Valkan kundin tapaaminen Pitkänsillan eteläpuolella.

Nyt Halosella oli kunnon draivi päällä, hän saarnasi että kajahteli Herran temppelin seinät!

HJ totesikin jälkeenpäin: Saarna oli ihan oikea saarna. Se lähti tekstistä, palasi tekstiin ja päättyi kehotukseen. Keskikohdassa keskittyi sen avaamiseen, missä ovat tämän ajan vähimmät meillä ja globaalisti. Se oli viisasta, perusteltua puhetta.

Ei kirkossa tarvitse joutua hurmokseen, saati pyörtyä, mutta tunnelma on hyvä kokea. On hyvä hiljentyä ja ajatella asioita. Kirkko on aina ollut paikka, jossa olemme löytäneet itsemme, toisemme ja historiamme.

Käykää kirkossa ainakin laulamassa joululauluja kun adventtikin alkoi, saatatte löytää jotakin.