Kevätkiiman rauhoittaja

Vellamonkatu 30

Vellamonkatu 30 on paikka, jossa Voimaa toimitetaan. Samassa toimistossa työskentelee kaikenkirjava joukko talouden, rauhantyön, kasvisruoan, reilun kaupan, Venäjän opposition, pienkustantamisen ja politiikan asiantuntijoita.

Teksti Anu Brask

Mitä tehdä liialliselle seksivietille?

Vaiva:

“Kuulen lintujen laulavan eri tavalla kuin aiemmin, vaikka maa on vielä lumessa ja valoakin on aika niukasti. Levottomuus on kuitenkin herännyt, olen vietellyt aivan liian nuoren miehenkin. Tuntuu, että seksuaaliviettiä on niin paljon, että hinkkaan kohta puhelinpylväitä kadulla. Mikä rauhoittaisi vietin, ja millä saisi morkkiksen menemään ohi?”

Ruokatohtorin diagnoosi:

Kärsit kevätkiimasta. Se on näillä pimeyden leveysasteilla ihan normaali ilmiö ja laimenee yleensä kesää kohti mentäessä.

Ruoka-aineilla ja seksuaalivietillä on paljonkin yhteistä. Tieteellisiä tutkimustuloksia aiheesta ei juurikaan ole, mutta halki maailmanhistorian on merkintöjä siitä, kuinka eri ruoka-aineiden on koettu herättelevän niitä herkimpiä aisteja ja sitä sielun syvintä tutinaa.

Koska et tunnu tarvitsevan lisäbuustia vaakamamboon, suosittelen välttelemään suklaata, mansikoita, chiliä, inkivääriä, basilikaa, viikunoita, hunajaa, rukolaa, avokadoa, wasabia, banaaneja. Gojit, pakurikäävän ja muut superfoodit voit suosiolla myös jättää kaupan hyllylle.

Rakkausruoka-ainelista on pitkä. Ruokien viettivaikutukset perustellaan ruokien ulkonäöllä, tuoksuilla, niihin liittyvillä mielikuvilla ja raaka-aineiden sisältämillä ainesosilla. Suklaa vahvistaa serotoniinin tuotantoa, avokadon muoto ja koostumus koetaan sensuelliksi ja no, banaani ei jätä paljoa mielikuvituksen varaan.

Toki joitakin antiafrodisiakkejakin löytyy: Corn Flakesit on kehitetty nimenomaan vietin vähentämiseksi. Munkkipiireissä himoja on tukahdutettu tofulla. Hapankaalin on koettu tuottavan helpotusta kiimaan ja minttu tyynnyttää pahinta tykytystä. Kiniinin uskotaan laskevan libidoa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos loppuu

Tilli, lehtisalaatti, tomaatti, ja meirami – tuo yrttien seksintappajakunkku –kuuluvat myös antirakkausruoka-aineisiin. Korianteri nauttii ristiriitaista mainetta seksin saralla. Munkeilta taantui sen avulla elohiiri puntissa, kun taas keski-ajalla siitä keiteltiin lemmenliemiä. Mene ja tiedä. Ja no, mämmissä nyt ei ainakaan ole mitään seksikästä.

Laadin sinulle reseptin, johon pyrin sisällyttämän mahdollisimman monia antirakkausraaka-aineita. Jos ei muuta, saat tällä ohjeella varsin maukasta syötävää.

Morkkikseen en nyt ota kantaa, ne on näitä jokaisen oman moraalikoodin asioita. Eikös sitä voi vain ajatella, että valoa kohti mennään. Hyvähän se on, että seksi maistuu!

Resepti:

MAISSIHUTALE-KUORRUTETUT TOFUPIHVIT

Pihvimassa:

1 paketti (n. 250 g.) maustamatonta tofua

2 rkl tomaattipyrettä

1 rkl soijakastiketta

1/2 dl kevätsipulinvartta silputtuna

1 dl tuoretta korianteria

1 dl tillisilppua

1/2 dl korppujauhoja

suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Leivitykseen:

3 dl maissihiutaleita

1 dl soijamaitoa + 3 rkl vehnäjauhoja

1/2 dl vehnäjauhoja

paistamiseen öljyä

1. Muussaa tofu haarukalla hienoksi ja tasaiseksi massaksi. Lisää muut pihviainekset, viimeiseksi korppujauho. Sekoita huolellisesti.

2. Anna massan seisoa jääkaapissa vartti niin, että korppujauho turpoaa ja massa kiinteytyy hieman (se ei saa missään nimessä olla löysää).

3. Varaa leivitykseen kolme lautasta. Levitä yhdelle vehnäjauhoa, toiselle murskatut maissihuitaleet ja kolmannelle soijamaito-vehnäjauhoseos.

4. Muotoile tofumassasta neljä kämmenpohjan kokoista pihviä. Kasta pihvit vuorollaan ensin soijamaidossa, sitten vehnäjauhossa, taas soijamaidossa ja lopuksi maissihiutaleissa niin, että pihvit kuorruttuvat joka puolelta.

5. Paista pannulla reilussa öljyssä molemmin puolin. Maissipanerointi kärventyy herkästi, joten ole öljyn lämpötilan kanssa tarkkana.

TOMAATTISALAATTI

läjä lehtisalaattia

4 mehukasta tomaattia

pieni salottisipuli

1 tl kuivattua meiramia

reilusti tuoretta minttua

1/2 tl suolaa

ripaus sokeria

mustapippuria

3 rkl öljyä

1 rkl (puna)viinietikkaa

1. Pilko tomaatit kulhoon ja puristele muutamasta palasta hedelmälihat mössöksi. Raasta sipuli ja lisää tomaattien joukkoon.

2. Ripottele päälle suolaa, mustapippuria, hieman sokeria ja kuivattu meirami. Anna mehustua huoneenlämmössä parikymmentä minuuttia.

3. Tee kastike tyhjään kannelliseen lasipurkkiin. Valuta purkkiin tomaattikulhon pohjalle kertynyt mehu ja kaada joukkoon öljy ja etikka. Lisää tarvittaessa hieman suolaa ja sokeria. Sulje kansi, ravista voimakkaasti. Säilytä ylimääräinen kastike jääkaapissa seuraavaa käyttöä varten.

4. Hienonna minttu ja revi lehtisalaatti suupaloiksi. Yhdistä salaatti ja kastike juuri ennen ruokailua.

Kommentoi Facebookissa
anu brask