PodcastKirjoittanut voimaKuvat Teija Maksimainen

Voiman uusi ohjelma Alakulttuuriministeri jalkautuu kaduille, kapakoihin ja rientoihin – ensimmäinen jakso sukeltaa teknoanarkiaan ja tekijänoikeuksiin

Lukuaika: < 1 minuutti

Voiman uusi ohjelma Alakulttuuriministeri jalkautuu kaduille, kapakoihin ja rientoihin – ensimmäinen jakso sukeltaa teknoanarkiaan ja tekijänoikeuksiin

AlakulttuuriministeriAlakulttuuriministeri

Julius Halmeen luotsaama journalistinen audiosarja tarkastelee alakulttuureissa esiintyviä ilmiöitä ja toimijoita. Formaattivapaassa ohjelmassa ei sotkeuduta liiaksi studion kaapeleihin, vaan jalkaudutaan sinne missä tapahtuu: kaduille, kapakoihin ja keikoille.

Ohjelmaa julkaisee Voima.

Toimittaja kävelee baariin ja sieltä backstagelle. Tampereen Vastavirta-klubilla H3RSKA kertoo debyyttialbuminsa jokseenkin pitkästä tuotantoprosessista, jonka jälkeen päädytään pohtimaan free party -kulttuurin ja muiden alakulttuurien juuria sekä ideologisia yhtymäkohtia.

Lain harmaalla alueella liikkuvan samplaamisen pohtiminen johtaa puheluun Teostoon. Lakimiehen kanssa keskustelu puolestaan herättää kysymyksen: rikkovatko lähes kaikki DJ-setit tekijänoikeuslakia?

Ja mikä ihme tekee Tampereen underground-skenestä niin ainutlaatuisen? Löytyykö syy sisällissodasta?

Jaksossa kuullaan otteita kappaleista:

H3RSKA – Mielisairas (JULMA-HENRI TEK REMIX)

H3RSKA – Bazaar

mainos

Ohjelmaa julkaisee Voima. Podcastin logon ja graafisen suunnittelun on toteuttanut Teija Maksimainen. Tunnusmusiikin on säveltänyt hdn. Ohjelman toimittanut, tuottanut ja äänisuunnitellut Julius Halme.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssä ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 21.4.2023
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Teija Maksimainen