Kirjoittanut voimaKuvat Sofiya Pikunova

Tuomas Rantasen podcast-vieraana säveltäjä, äänisuunnittelija ja rock-rumpali Ilkka Tolonen

Lukuaika: < 1 minuutti

Tuomas Rantasen podcast-vieraana säveltäjä, äänisuunnittelija ja rock-rumpali Ilkka Tolonen

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Viime elokuussa Teatteri Telakalla ensi-iltaan tullut LUONNOS, 2021 (puupiirros paperille, 21 x 10 km) -näytelmä kuvasi metsähallituksen Lapin avohakkuista vastanneen eräkirjailija ja taidemaalari A.E.Virtasen (1891- 1963) ristiriitaista luontosuhdetta.  Tampereen teatterikesässä uudelleen henkiin heräävä KOM-teatterin Lou Salome kertoo 1900-luvun vaihteessa eläneestä feministisestä tienraivaajasta. Yhä käynnissä oleva Luokkakuvia-projekti yhdistää omien luokkajuurien tutkiskelua tanssi-ilmaisuun. Syyskuussa YLE Areenassa julkaistavassa Miesvihaaja-kuunnelmassa päähenkilö kärvistelee oletetun sukupuolensa rooliahtauden kanssa.

Näitä teoksia yhdistää se, että niiden musiikista ja äänisuunnittelusta on vastannut rock-rumpalinakin tunnettu Ilkka Tolonen. Podcast-sarjan viidennessätoista jaksossa Tolonen kertoo näiden esimerkkien kautta, miten hänestä musiikin ja yhteiskunnallinen draaman saa komppaamaan toisiaan.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 23.5.2022
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Sofiya Pikunova