Kirjoittanut voimaKuvat Mitro Härkönen

Totalitaarisen järjestelmän rattaisiin joutuneen inkerinsuomalaisen tarina näyttämöllä – kuuntele Voiman teatteripodcastin uusin jakso!

Lukuaika: < 1 minuutti

Totalitaarisen järjestelmän rattaisiin joutuneen inkerinsuomalaisen tarina näyttämöllä – kuuntele Voiman teatteripodcastin uusin jakso!

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Teatteri Avoimissa Ovissa esitettävä Hanna Kirjavaisen kirjoittama ja ohjaaja näytelmä Marian tunnustus – muistokirjoitus hevoselle kertoo Neuvostoliiton totalitaarisen järjestelmän rattaisiin joutuneen inkerinsuomalaisen maallikkosaarnaajan tarinan. Se tapahtui meille – Isän ja tyttären matka inkerinsuomalaisuuteen (Gummerus 2020) on puolestaan Lea ja Santeri Pakkasen kirjoittama tietokirja, jossa inkerinsuomalaisten traaginen historia avautuu yhden suvun kokemusten kautta.

Kuva: Vilppu Rantanen

Podcastin yhdeksännessä osassa Hanna Kirjavainen ja Lea Pakkanen kertovat teostensa taustoista ja pohtivat yhdessä sitä, miten inkerinsuomalaisten vaiettu historia kohtaa tämän päivän käsityksiä suomalaisuudesta, maahanmuutosta ja Suomen suhteesta Ukrainan sotaa käyvään nyky-Venäjään.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

  • 21.3.2022
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Mitro Härkönen