Kirjoittanut voima

Teatterin politiikkaa – Teatteria kouluihin!

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin politiikkaa – Teatteria kouluihin!

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.

Tammikuun puolessa välissä nähtiin espoolaisessa Perkkaan koulussa ensi-esityksessä TOTEM-teatterin näytelmä Pussauskoppi. Siinä käsitellään scifikehyksessä ja ala-asteikäisille sovitetussa tyylilajissa toisesta tykkäämistä. Jakson taiteilijavieraana on Pussauskopin ja samaan aikaan myös Tampereen Ahaa-teatterissa ensi-iltansa saaneen, nuorten työpaja-aineistoon osin perustuvan Streak-näytelmän kirjoittaja ja ohjaaja Jonna Wikström. Ohjelman opettaja-ammattilaisena mukana on Perkkaan koulun luokanopettaja Siiri Murto-Ryhänen. Keskustelussa pohditaan teatterin pedagogisia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia, koulujen alati liian niukkoja keinoja vastata lasten ja nuorten kasvamisen haasteisiin sekä taiteilijuuden ja opettajuuden kutsumusta.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssä ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 14.2.2023
  • Kirjoittanut voima