Esittävä taideKirjoittanut voimaKuvat Meri Mäkilä

Teatterin Politiikkaa – Kaiken takana on luokka

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin Politiikkaa – Kaiken takana on luokka

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Joulukuun alussa Teatteri Viiruksessa vieraillut Luokkakuvia, vedos V on osa Elsa Heikkilän ja Laura Lehtisen vetämää Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -hanketta. Siinä tutkitaan esittävän taiteen tekijöiden suhdetta omaan luokkataustaansa.

Jaksossa vierailevat tanssitaiteilijat Heikkilä ja Lehtinen kertovat kuinka hankkeessa aikamme yhteiskuntaluokkia tutkitaan. Miten perhehistoria vaikuttaa näkemyksiin työnkuvista, kädentaidosta, ja vaikka sukupuolirooleista? Samalla kuullaan miten tanssiesityksessä nämä löydökset jalostuvat kehollisen ilmaisun muotoon.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssä ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

mainos

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 16.12.2022
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Meri Mäkilä