Kirjoittanut voima

Teatterin poliitiikkaa & politiikan teatteria -podcastissa käsitellään taiteen inklusiivisuutta

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterin poliitiikkaa & politiikan teatteria -podcastissa käsitellään taiteen inklusiivisuutta

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Ihanat on tanssi- ja esitystaiteilija Riina Hannukselan vetämä kehitysvammaisen tanssiryhmä, joka nähtiin esimerkiksi muutaman vuoden takaisessa Sari Palmgrenin Helsingin Kannelmäen ympäristöön laajasti levittäytyneessä Aidatut unelmat -tanssiteoksessa. Suomen Kulttuurirahasto myönsi äskettäin Hannukselan, elokuvantekijä Kati Kallion ja Ihanien muodostamalle työryhmälle avustuksen tanssielokuvatrilogian tekemiseen. Toisenlaisia yhteisöön kuulumiseen ja siitä poissulkemiseen liittyviä kysymyksiä Hannuksela on tutkinut muissa yhteisötaideprojekteissaan.

Podcastin kuudennessatoista jaksossa Riina Hannuksela kertoo siitä, mitä inkluusio tarkoittaa, ja miten moninaisesti saavutettavuuden kysymykset näyttäytyvät taiteessa, sen tekemisessä ja yleensä elämässä.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 6.6.2022
  • Kirjoittanut voima