PodcastKirjoittanut voimaKuvat Essi Rajamäki

Teatterikorkeakoulu esittävän taiteen kätilönä ja portinvartijana

Lukuaika: < 1 minuutti

Teatterikorkeakoulu esittävän taiteen kätilönä ja portinvartijana

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta sekä tähyillään politiikan teatraalisuuden suuntaan.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kunnallispoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä on tukenut TJNK, SARV ja JOKES.

Toukokuussa Teatterikorkeakoulussa käy vilske, kun osa opiskelijoita päättää opintojaan ja uusia valitaan. Podcastin vieraana ovat ohjaajaopiskelija Minna Lund ja ohjauksen professori Saana Lavaste. Keskustelussa pohditaan Teatterikorkeakoulun tämän hetken ilmapiiriä ja sitä, miten siihen ovat vaikuttaneet korona-aika ja ajankohtaiset kulttuuriset ja yhteiskunnalliset jännitteet. Lisäksi käsitellään ohjaajan ammattikuvan muutoksia, Teakin roolia uramahdollisuuksien kannalta, klassikoiden päällekirjoittamisen ideaa sekä Lundin taiteellisena lopputyönään kirjoittamaa ja ohjaamaa Message from Tyler – Memento Mori, Kirsikkatarha -näytelmää, jossa Anton Tšehovin Kirsikkapuisto kohtaa Chuck Palahniukin Fight Clubin.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

mainos

  • 30.5.2023
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Essi Rajamäki