Kirjoittanut voimaKuvat Pinja Nikki

Puhu minulle luovuudesta – Miten luodaan maailmanmusiikkia, kun yhtyeen jäsenillä on erilaiset kulttuuriset ja musiikilliset taustat?

Lukuaika: < 1 minuutti

Puhu minulle luovuudesta – Miten luodaan maailmanmusiikkia, kun yhtyeen jäsenillä on erilaiset kulttuuriset ja musiikilliset taustat?

Puhu minulle luovuudestaPuhu minulle luovuudesta

Musiikkia, mietteitä, määritelmiä.

Puhu minulle luovuudesta on musiikillisen luovuuden muotoihin paneutuva podcast-sarja, jossa musiikintutkija Riikka Hiltunen keskustelee teemasta ja teeman vierestä muusikko- ja tutkijavieraiden kanssa.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Toimitustyötä on tukenut Uudenmaan Kulttuurirahasto. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa.

Luomisen lähtökohdat voivat olla varsin hedelmälliset, mutta myös haastavat yhtyeessä, jonka jäsenten kulttuuriset ja musiikilliset taustat ovat keskenään hyvin erilaiset.

Tässä jaksossa pitkään musiikillista yhteistyötä tehneet raumalaislähtöinen Esko Grundström ja iranilaissyntyinen Marouf Majidi avaavat luomistyötä erityisesti tästä näkökulmasta. Miten luodaan maailmanmusiikkia, joka on enemmän kuin osastensa summa?

Jaksossa kuullaan katkelmia seuraavista kappaleista:

BaranBand: Be To

mainos

BaranBand: Pashiman

MA ROUF: Fakiiritanssi

BaranBand: Faryad

Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 15.6.2022
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Pinja Nikki