Kirjoittanut voimaKuvat Meri Mäkilä

Miten tietokirja kääntyy näytelmäksi? Tuomas Rantasen podcast-vieraina Timo R. Stewart ja Cécile Orblin

Lukuaika: < 1 minuutti

Miten tietokirja kääntyy näytelmäksi? Tuomas Rantasen podcast-vieraina Timo R. Stewart ja Cécile Orblin

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.


Espoon kaupunginteatterissa esitettävä Juha Hurmeen Jumalainen näytelmä perustuu ulkopolitiikan tutkija Timo R. Stewartin tietokirjaan Valter Juvelius ja kadonneen arkin metsästys (Gaudeamus 2020). Kirja ja näytelmä kertovat, miten suomalainen tutkija ja runoilija Valter Juvelius (1865–1922) uskoi löytäneensä Raamatusta salaviestejä myyttisen Liitonarkin kätköpaikasta. Jerusalemin pyhiltä paikoilla vuosina 1909–1911 kaivauksia tehnyt seikkailijaryhmä ei löytänyt aarretta, mutta sai aikaan kansainvälisen selkkauksen. Näytelmässä tärkeään rooliin nousee myös Valterin herännäiskristillinen sisar Ester.

Podcastin 24. jakson vieraina ovat Timo R. Stewart ja Esteriä näytelmässä esittävä Cécile Orblin. Ohjelmassa keskustellaan siitä, miten tietokirja kääntyy näytelmäksi, ja miten kristillinen perintö vaikuttaa yhä siihen, miten tulkitsemme muiden kulttuurien tai Lähi-idän kysymyksiä ja erityisesti Israelin ja Palestiinan konfliktia.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssä ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 26.9.2022
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Meri Mäkilä