Kirjoittanut voima

Miten pelisuunnittelu vaikuttaa esitystaiteeseen? – Kuuntele uusin Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria täältä!

Lukuaika: < 1 minuutti

Miten pelisuunnittelu vaikuttaa esitystaiteeseen? – Kuuntele uusin Teatterin politiikkaa & politiikan teatteria täältä!

Teatterin politiikkaaTeatterin politiikkaa

Podcastissa käsitellään esittävän taiteen teosten ajankohtaista yhteiskunnallisuutta.

Äänessä kustantaja, teatteritoimittaja ja kuntapoliitikko Tuomas Rantanen. Vieraina esittävän taiteen tekijöitä, tutkijoita ja vaikuttamisen asiantuntijoita.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa. Ohjelman tekemistä ovat tukeneet TJNK, SARV ja JOKES.


Kaiken keskus on osallistaviin paikkasidonnaisiin peliesityksiin erikoistunut taiteilijayhteisö. Nyt kesäkuussa se kutsui yleisöä Helsingin Suvilahden ympäristössä järjestettyihin pelitesteihin, jotka liittyvät ensi vuonna ensi-iltaan tulevan Upotapia-teoksen eri osiin. Samaan tapaan kuin viime vuonna toteutetussa Lim-esityksessä näissä pelitesteissä yleisö ohjattiin arkisen ympäristön keskelle rakennettuun surrealistiseen maailmaan.

Podcast-sarjan seitsemännessätoista jaksossa Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja Samee Haapa kertoo mitä pelisuunnittelu tuo lisää esitystaiteellisiin teoksiin. Samalla esiin nousee se, miten ryhmän teoksissa taide kohtaa akateemisen tutkimuksen ja sellaisen yhteiskunnallisuuden, jossa autetaan ihmisiä ymmärtämään sosiaalista kohtaamista määritteleviä sisäistettyjä mekanismeja ja toistensa moninaisuutta.

Voit kuunnella ohjelmaa myös Spotifyssa ja muissa palveluissa. Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

Kuuntele muita Voiman podcasteja

Tutustu muihin Voiman podcasteihin osoitteessa voima.fi/audio.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Koostamme kaikki Voiman ja yhteistyökumppaneidemme podcastit myös Spotify-soittolistaan.

  • 13.6.2022
  • Kirjoittanut voima