Ruohonen ja Tervonen istuvat maassa jalkapallokentällä maalin edessä.

Kirjoittanut voimaKuvat Juno Lehtinen

Jälkipelit #7: Säännöt tekevät pelin

Mitkä olivat modernin jalkapallon alkuperäiset 13 lakia? Vieraana toimittaja Manu Haapalainen, joka arvioi vakioraadin kanssa niin historiallisia sääntömuutoksia kuin FIFAn uudet sääntöehdotuksetkin.

Lukuaika: < 1 minuutti

Jälkipelit #7: Säännöt tekevät pelin

JälkipelitJälkipelit

Futispuheen harrastesarja. Jälkipelit on podcast kaikille, jotka puhuvat paremmin kuin pelaavat. Äänessä Johanna Ruohonen, Kaisu Tervonen ja vaihtuvat vieraat.

Ohjelmaa julkaisee Voima. Kuunneltavissa myös Spotifyssä ja muissa suoratoistopalveluissa.

Modernin jalkapallon katsotaan alkaneen, kun Englannin jalkapalloliitto kirjasi ylös lajin säännöt eli “13 lakia”. Podcastissa käydään läpi, mitä sääntömuutoksia jalkapallo on sittemmin nähnyt.

Jakson vieras, toimittaja Manu Haapalainen pelaa aikaa, kun taas Johanna Ruohonen muistaa lukeneensa, että varhaista jalkapalloa saivat pelata ainoastaan kädettömät vangit. Kaisu Tervonen esittelee podcast-raadille myös FIFAn uudet sääntöehdotukset, jotka äänestetään kumoon tai jatkoon.

Yleisökysymyksen myötä pohditaan, onko jalkapallo nyt parempaa kuin 20 vuotta sitten. Mutta missä paremmuus mitataan: juostuissa kilometreissä vai pelin kauneudessa?

Jälkipelit on podcast kaikille, jotka puhuvat paremmin kuin pelaavat. Äänessä Johanna Ruohonen, Kaisu Tervonen ja vaihtuvat vieraat. Ohjelmaa julkaisee Voima.

mainos

Jälkipelit on kuunneltavissa myös Spotifyssä ja Apple PodcastsissaSeuraa Jälkipelejä Facebookissa!

  • 30.8.2021
  • Kirjoittanut voima
  • Kuvat Juno Lehtinen