Kaksi naista katsovat toisiaan intensiivisesti, kasvot lähekkäin.

Martine Chevallier (vas.) ja Barbara Sukowa.

ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Yhdessä on elokuva naisten rakkaudesta ja loputtomasta kaihosta

Barbara Sukowa on nuorena näytellyt Berlin Alexanderplatzin Miezeä ja seniorina Hannah Arendtia. Nyt hänen roolihahmonsa taistelee rakkauden puolesta.

Lukuaika: < 1 minuutti

Yhdessä on elokuva naisten rakkaudesta ja loputtomasta kaihosta

Martine Chevallier (vas.) ja Barbara Sukowa.

Yhdessä

Filippo Meneghetti

Ensi-ilta tulossa

★★★★

Jo Fassbinderin elokuvissa näytellyt Barbara Sukowa esittää saksalaissyntyistä Ninaa, joka on asunut vuosikausia ystävänsä Madeleinen eli Madon (Martine Chevallier) naapurina. Ninan vaatimuksista huolimatta naiset eivät ole kertoneet kenellekään, että he ovat enemmän kuin lapsuudenystäviä ja naapureita. Heidän välillään on syvä rakkaussuhde.

Kamera seuraa keskittyneesti Ninaa ja Madoa näyttäen näiden pienimmätkin mielenliikahdukset. Kun Mado sairastuu vakavasti, Nina käyttäytyy kuin hänestä puuttuisi iso osa. Vaikkei Madon ruumis enää toimi yhtä hyvin kuin rakastava mieli, kuin magneetti Mado vetää Ninaa puoleensa. Lapsina he leikkivät piilosta, aikuisina he eivät halua piiloon ainakaan toisiltaan.

Kaksi naista makaa sängyssä, toinen halaa toista.

Kerrostalon pimeä rappukäytävä on naisia erottava vallihauta, tunneli kahden todellisuuden välillä ja jopa väkivallan kanava.

Tšehovin kolme sisarta ikävöivät Moskovaa, mutta tässä proustilais-tšehovilaisessa elokuvassa halutaan paeta Roomaan.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Madon aikuiset lapset syyllistävät äitiään vaistoten sen, mikä Madolle ja Ninalle on ollut selvää: lasten kauan sitten edesmenneen isän ja Madon välillä ei ollut rakkautta. Loistava Léa Drucker esittää tytärtä, joka kokee tehtäväkseen sulkea Ninan pois äitinsä elämästä.