713+G1VRK2L._SL1200_

MusiikkiKirjoittanut Ilona Iida Simes

Tulen mukaasi kujalle, Gregory

Lukuaika: < 1 minuutti

Tulen mukaasi kujalle, Gregory

Take Me To The Alley

Gregory Porter, Alicia Olatuja, Chip Crawford, Aaron James, Emanuel Harrold, Keyon Harrold, Yosuke Sato, Tivon Pennicott, Ondrej Pivec

☆☆☆☆☆

Soulin legenda Barry White kuoli vuonna 2003. Siitä lähtien maailmaan on kaivattu uutta gospelvaikutteisen ja funkihtavan soulin Grand Old Man -hahmoa iskemään naisia stadionillinen kerrallaan. Gregory Porter ottaa tämän paikan, vaikka onkin legendaksi hieman nuori, vasta 1971 syntynyt. Biisi, jolla hän voi toteuttaa villitsemisen voisi olla vaikka More Than a Woman.

Take Me To the Alley on tyylikäs kokonaisuus. Porterin ääni ja tyyli ovat tunnistettavia ja tietenkin dominoivia, mutta on bändikin huippuvedossa. Taustalaulaja Alicia Olatuja on iso stara hänkin, vaikka pysyttelee nyt stemmoissa siististi terssin tai kvartin päässä solistista. Presidentti Obaman virkaanastujaisissa Olatuja oli kuoron solisti, ja jätti varjoonsa Beyoncén ja Alicia Keysin kaltaset megatähdet.

Pianisti Chip Crawford kuuluu Porterin luottopakkeihin. Grammy-palkittu Crawford ja Porter ovat tehneet yhdessä satoja keikkoja.

Porin Jazzien kohdalla on vuosikaudet tavattu irvailla josko poppifestareille voisi vaihteeksi tulla myös jazzyhtyeitä. Porter on genren parhaimistoa, eli jos Porter ja bändi heittävät perjantaina 15.7. pääkonsertissa tämän levyn laatua, jazzin ystävillä ei ole syytä valittaa.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.