ElokuvaKirjoittanut Miia Vistilä

Sisarukset-elokuvassa tutkaillaan moniulotteisia teemoja elämänmuutoksista Islannin kauniissa maisemissa

Lukuaika: < 1 minuutti

Sisarukset-elokuvassa tutkaillaan moniulotteisia teemoja elämänmuutoksista Islannin kauniissa maisemissa

Sisarukset

Saara Cantell

Nyt elokuvateattereissa

★★★

Vaikka parisuhteet päättyvät, perhesuhteet pysyvät, näyttää Saara Cantellin kolmi–nelikymppisten ihmissuhteita ja elämänkriisejä tutkaileva elokuva. Se lainaa kerrontaansa dokumenteista, tosi-tv:stä ja somessa jaetuista videoista. Perhesuhteiden ohella teemana on taiteilijaelämä: kuinka taide kuuluu arkielämään ja omia kokemuksia käytetään taiteen pohjana, kuten elokuvaa tehdessäkin. 

Keskiössä on kuvataiteilija Jonna (Henna Tanskanen), joka tutustuu sisarpuoleensa Jónaan (Elin Petersdottir) aikuisena. Islannista elämässään ajelehtinut Jonna löytää myös parisuhteen ja isän lapsilleen. Myös Jonnan kaksosen Jonin (Lauri Tanskanen) taistelu syöpää vastaan saa oman draaman kaarensa. Kuvatun seitsemän vuoden aikana kaikki päähenkilöt muuttavat jotain suurta elämässään. Kokonaisuus jää kuitenkin kerrontatyylien moninaisuuden myötä hajanaiseksi. 

Vanhemmuuden, ihmissuhteiden luomisen ja katkomisten, vaikeuksien pakenemisen sekä luottamisen ja kohtaamaan antautumisen moniulotteisia teemoja kierrellään eri suunnilta.

Islannin jylhät maisemat ja pohjoisen vuodenaikojen harmaat ja heleät sävymaailmat luovat kohtaamisille kauniita taustoja. 

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.