ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Hetkessä-elokuvassa Pariisin boheemielämä on siirtynyt trendijuottoloista kotibileisiin ja makuuhuoneisiin

Ranskalainen uutuuselokuva kumartaa Francois Truffautin Jules ja Jim -klassikolle.

Lukuaika: < 1 minuutti

Hetkessä-elokuvassa Pariisin boheemielämä on siirtynyt trendijuottoloista kotibileisiin ja makuuhuoneisiin

Hetkessä

Ira Sachs

Ensi-ilta 27.10.

★★★★

Ranskalainen Agathe (Adèle Exarchopoulos) avustaa elokuvassa, jota saksalainen Tomas (Franz Rogowski) ohjaa. Karonkassa he bilettävät Pariisin yöelämässä ja päätyvät kiihkeään seksiin huolimatta siitä, että Tomas on kiihkeästi sitoutunut brittiläiseen puolisoonsa Martiniin (Bond-leffojen viimeisin Q, Ben Whishaw). 

Elokuvan tiimi lähtee syömään “Les Triplettes” -ravintolaan, jonka nimi “kolmoset” viittaa selvästi päähenkilöiden asetelmaan. Mikä liitoista on vahvin? Narsistisen ja manipuloivan Tomasin ja herkän Martinin taiteilijaelämä vauvahaaveineen vai Tomasin ja Agathen kotileikki konkreettisine vauvaprojekteineen? Vai voisivatko he jopa mahtua samaan kuvioon, he kaikki kolme – tai neljä?

Alun katkelmassa porukka tekee elokuvaa, jossa ollaan kuin Montmartren alamaailmassa viime vuosisadan alkupuolella. Hetkessä näyttää, miten Pariisin boheemielämä on siirtynyt trendijuottoloista kotibileisiin tai vain makuuhuoneisiin. Läpinäkyvillä paidoillaan säväyttävä, tanssia rakastava ja fillarillaan pitkin Pariisia kiitävä tuittupää Tomas tuo eroottista vaaran tuntua joka tilaan. Häilyvillä tunteilla leikittelevässä elokuvassa on viittauksia kolmiodraamojen keskeisimpään klassikkoon, Francois Truffautin Jules ja Jim -elokuvaan.

Adèle Exarchopoulos ja Ben Whishaw.