ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Rakkautta humisevilla harjuilla

Yorkshiren nummet luovat mahtavat kulissit salaiselle rakkaustarinalle ja piinaavalle syyllisyydelle.

Lukuaika: < 1 minuutti

Rakkautta humisevilla harjuilla

Emily

Frances O'Connor

Elokuvateattereissa nyt

★★★★

Voiko elämän kolhuilta ja epäsiveellisiltä teoilta suojattu papin tytär kirjoittaa seksiä ja synnintuntoa tihkuvan kirjan, jossa brittiläisen kaunokirjallisuuden seksikkäin mies Heathcliff ja tuittupäinen Catherine rakastavat toisiaan repivästi ja intohimoisesti? Australialais-brittiläisen Frances O’Connorin käsikirjoittaman ja ohjaaman Emily-elokuvan mukaan ei voi, vaan tottakai Emily Brontë – vahvasti uskottava Emma Mackey – on onnistunut pakenemaan pappilasta ja elämään puolisalaa hyvinkin kiihkeän rakkaussuhteen Yorkshiren nummilla. 

Elokuvan kuuluisin näyttelijä on pohjoisirlantilainen mestari Adrian Dunbar (Line of Duty), joka esittää pappi-isää. Alexandra Dowling näyttelee hienosti Emilyn kateellista kirjailijasisarta, Charlotte Brontëa.

Brontën Humiseva harju -mestariteoksen (1847) päähenkilön esikuvana on Brontë itse, mutta kuka onkaan rakastaja Heathcliff? Hän on sekä Brontën rakastaja, joka kärsii estoistaan, että veli, jolle rakkaus ja itsensä ilmaiseminen ovat elämän ehtoja.

Harvoin elokuvassa äänisuunnittelu ja musiikit ovat niin keskeisiä tunnelman ja tilan luojia kuin tässä. Kiitos säveltäjä Abel Korzeniowskin, jo elokuvan alun kuorostemmat paljastavat, että riipivää menoa on luvassa.

mainos