Esittävä taideKirjoittanut Tuomas Rantanen

Rakkaudesta on moneksi

Lukuaika: < 1 minuutti

Rakkaudesta on moneksi

Näemme rakkauden wolttikuskin muuttuvan Piritorin kaskelotiksi. Koemme riipaisevan ensirakkauden, kosinnan vankilan ikkunasta, horjuvaa ja horjumatonta äidin ja isän rakkautta, rakkautta vieressä kuolevaa ystävää kohtaan, Jeesuksen rakkauden hetkellisen kosketuksen ja rakkauden vanhaan Toyotaan, joka vie kuskinsa pois Joensuun huumehelvetistä.

Porttiteatteri on vapautumisvaiheessa olevien vankien, rikostaustaisten esiintyjien ja ammattitaiteilijoiden yhteisöteatteri. Sen tämän syksyn näytelmä käsittelee rakkauden ehtoja. Yhteistyöllä työstetyt omakohtaisesti dokumentaariset monologit, Tuija Minkkisen ohjaus, Rosa-Maria Perän dramaturgia ja Sanna Salmenkallion musiikki muun työryhmän panosten kanssa ovat tuottaneet jälleen yhden teatterikauden koskettavimmista teatterikokemuksista.

Suurin kaikista jatkaa siitä mitä viime vuoden esitykset Ruukun sirpaleita  ja yhdessä Compañía Kaari & Roni Martinin kanssa toteutettu La Familia jäivät. Se on esitys, jossa elämän käännekohdat tiivistyvät niin kirkkaina ja voimakkaina kuin ne taiten sanoitettujen tuntemusten, jäsennellyn musiikin ja hiljaisuuden sekä yhteisöllisen tuen siivittäminä vain saattavat. Kun roolit näyttämöllä on riisuttu minimiinsä,paljastuu teatterin ydin: yhdessä koettu läsnäolo.

Esitykset Puoli-Q-teatterissa 9.–15.12. Lisäesitykset mahdollisia. 

mainos