OnceUponaTime

ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Once Upon a Time… in Hollywood

Lukuaika: < 1 minuutti

Once Upon a Time… in Hollywood

Quentin Tarantino

☆☆☆☆

Pääosissa Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ja Margot Robbie. Toopeinkin katsoja tajuaa, että nyt havitellaan ykkösen paikkaa vuoden katsotuimpien listoilla.

Sivuosakaartikin on huikea. Alun valkokangasta hallitsee Al Pacino, mutta lopulta raina venähtää yli kaksi- ja puolituntiseksi, kun Tarantino antaa reilusti tilaa myös Kurt Russellille, Dakota Fanningille, Luke Perrylle, Lena Dunhamille, Bruce ”Lauran isä” Dernille ja cooleinta sivuroolia, itse Steve McQueenia esittävälle Damian Lewisille.

Aluksi Once upon a Time muistelee vanhoja ”hyviä aikoja” ja irvailee sovinnaisilla nais- ja mieskuvilla. Loppua kohden sävyjä tulee lisää. DiCaprion ja Pittin yhteys on aluksi kuin herran ja palvelijan, ja sen kehittyminen syväksi ystävyydeksi on melkein liikuttavaa. 

Jackie Brownissa musta nainen otti oikeuden omiin käsiinsä, Kill Bill -elokuvat kertoivat äidin kostosta, ja nyt yksi tarinan sankareista on – nykyajan hengen mukaan – Greta Thunbergia ja Jodie Fosteria muistuttava pikkutyttö. 

mainos

Niin kuin Kunniattomissa paskiaisissa, Tarantinon ajatus historian kulun muuttamisesta nousee esille. Ja edelleenkin me kaikki voimme tehdä hyvää, sillä mopo voisi keulia rotkoon aina pahemminkin.