kuva: Ilkka Saastamoinen

Esittävä taideKirjoittanut Tuomas Rantanen

Minä valitsin sinut on koskettava kuvaus yhdestä parisuhteesta ja valtakulttuurin heteronormatiivisuuden hitaasta murtumisesta

Lukuaika: < 1 minuutti

Minä valitsin sinut on koskettava kuvaus yhdestä parisuhteesta ja valtakulttuurin heteronormatiivisuuden hitaasta murtumisesta

kuva: Ilkka Saastamoinen

Teatteriliitteen kannessa Sinikka Sokka.

Voiman Teatteriliite ilmestyi Voiman 10/2022 välissä.

Voit lukea koko liitteen Issuussa. Löydät Teatteriliitteen verkkoartikkelit täältä.

Helsingin Kallion Rytmi-baarista on vain muutama sata metriä Kaupunginteatterin lavalle. Siirtymä sen ikkunapöydän ääreltä tuntuu vieläkin lyhyemmältä, kun näytelmä alkaa kohtauksella samaisessa ikkunapöydässä.

Minä valitsin sinut perustuu Laura Lehtolan samannimiseen kirjaan (2020). Se kertoo boheemikirjailija Saarasta ja sovinnaisesta kauppatieteilijästä, Elisasta, joiden kämppäkaveruus syvenee rakkaussuhteeksi, yhteiseksi vanhemmuudeksi kaikkine ongelmineen ja viimein kriisiin Saaran rakastuessa mieheen. 13 vuoden kehitystarina laajenee myös kuvaukseksi niin valtakulttuurin heteronormatiivisuuden hitaasta murtumisesta kuin vähemmistön sisäisen homonormatiivisuuden muodostumisesta.

Lehtolan dialogi on terävää ja hauskaa, ja siinä arjen kulmat hiertävät tunnistettavan karheina. Milja Sarkola ohjaus on kellontarkkaa, kuten aina. Wenla Reimaluoto ja Misa Lommi ovat päärooleissaan loistavia, eikä muussakaan ensemblen työssä löydy moitteen sijaa.

Laura Lehtola & Milja Sarkola: Minä valitsin sinut
Helsingin Kaupunginteatterissa 25.2. asti

mainos