SarjakuvaKirjoittanut Miia Vistilä

Christoffer ja Kaisa Lekan uusi teos on aikamatka, digitaalisen aikakauden antiteesi ja kurkistus toisten elämään

Lukuaika: < 1 minuutti

Christoffer ja Kaisa Lekan uusi teos on aikamatka, digitaalisen aikakauden antiteesi ja kurkistus toisten elämään

Pyöräily on sisäinen pakko, jonka ymmärtävät ne, jotka saman palon jakavat, kirjoittavat sarjakuvataiteilija Kaisa Leka ja graafikko Christoffer Leka uuden teoksensa esipuheessa.

He pyöräilevät ja välillä melovat eri puolilla maailmaa kuukausien pituisilla reissuilla. Matkan tarkoituksena on paitsi erilaisten paikkojen näkeminen ja uusien ihmisten tapaaminen, myös fyysisen rasituksen kautta oman mielensä kohtaaminen. 

Matkoistaan Lekat tekevät sarjakuvakirjoja, joissa seikkailevat Kaisa Lekan piirtämät vakiohahmot Kaisa-hiiri ja Leka-ankka. Esineinä teokset ovat keskenään huomiotaherättävän erilaisia. Before the Sun Sets on alumiinilaatikkoon pakattu postikorttikokoelma; matkapäiväkirja, sarjakuvateos ja käsitetaidetta. Siinä on paljon katsottavaa, kosketeltavaa ja pohdittavaa.

Teos on aikamatka hitaamman kulkemisen ja viiveisemmän kommunikaation aikaan. Se on digitaalisen aikakauden antiteesi ja moniulotteinen vastakohta nautintoja arvostavalle kulttuurille, jossa tavoitellaan mahdollisimman paljon mahdollisimman miellyttäviä elämyksiä mahdollisimman helposti. 

Lukiessa tuntuu kuin pääsisi katsomaan toisten ihmisten kovin yksityiseen elämään, kirjeenvaihtoon, vaikka kuvat on tehty myös laajemman yleisön julkaistavaksi. 

mainos

Kaisa Leka & Christoffer Leka: Before the Sun Sets – Postcards from a Bicycle Ride
Absolute Truth Press 2022