Mary

ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Mary ja noidankukka

Lukuaika: < 1 minuutti

Mary ja noidankukka

Mary ja noidankukka

Hiromasa Yonebayashi

☆☆☆☆

Kissa räjäyttää englantilaisen maalaiskylän uinuvan arjen luotsaamalla tylsistyneen Maryn taikavoimien ääreen. Pian Mary taistelee noitakoulun rehtoria, hullua tiedemiestä ja sydämettömiä robottipoliiseja vastaan. Maryn on vapautettava taikoihin vangitut koe-eläimet. Pelissä on maailman kohtalo, ja aikaa on vain vähän.

Lennokas satu kiinnostanee lapsikatsojia, mutta se antaa ajattelemista aikuisillekin. Syvimmillä tasoilla huokuu epätoivo maailman tilasta. Rehtori edustaa järjestysvaltaa ja tiedemies teknologiaa, mutta ahneudessaan he ovat luonnon­varoja hyväksikäyttäneiden teollisuusajan sukupolvien kuvia. Viattomuus asuu uhreissa eli lapsissa ja eläimissä. Heissä on myös voima.

Animaatioelokuva perustuu englantilaisen Mary Stewartin romaaniin. Sen on ohjannut Hiromasa Yonebayashi, joka on viehättynyt englantilaisista lastenkirjoista, onhan hän tehnyt klassikot Kätkijät ja Marnie – Tyttö ikkunassa.

Yonebayashi on työskennellyt maailman kuuluisimmalla animetaiteen tehtaalla, Studio Ghiblillä, mutta uutuuselokuvan on tuottanut hänen uusi firmansa Studio Ponoc. Japanilainen Ponoc kumartaa piirrettyjen elokuvien itä­eurooppalaiselle traditiolle: ponoc on kroatiaksi uuden päivän koitto.

mainos