Musiikki

Marraskuun levyarvioissa Moscow Death Brigade, Rosita Luu ja Dalindèo

Lukuaika: 2 minuuttia

Marraskuun levyarvioissa Moscow Death Brigade, Rosita Luu ja Dalindèo

Moscow Death Brigade:

Bad Accent Anthems

Fire And Flames Music (2020)

Antifasistisen musiikkiskenen eräänlainen kulttibändi Moscow Death Brigade julkaisi keskellä koronakevättä kolmannen albuminsa Bad Accents Anthems. Suomessakin vieraillut bändi yhdistelee musiikissaan hardcorea, heviriffejä ja elektronisia taustoja vihaisiin räppeihin. Teemoissa pyöritään edelleen antirasismin ja graffitien ympärillä. Mitään isoa pesäeroa bändi ei tee aikaisempaan tuotantoon vaan jatkaa toimivalla aggressiivisen intensiivisellä linjalla, ja mikäs siinä, kun homma toimii.

Antti Kurko ★★★★

mainos

Rosita Luu:

Samettisuu

Helmi Levyt (2020)

Omaleimaisesta popmusiikistaan tuttu Rosita Luu vakuutti esikoisalbumillaan elektronisilla vivahteilla kuulijat ja kriitikot. Nyt uudella Samettisuu-albumilla suunta on kohti rockimpaa ja jopa progempaa ilmaisua. Ulkopuolisuuden tunne ja kaiho ovat läsnä laulaja-lauluntekijä Merita Bergin sanoituksissa ja yhtymäkohtia löytyy esimerkiksi Jukka Nousiaisen retroilevaan estetiiikkaan. Vaikka kakkoslevyt ovat usein niitä vaikeimpia niin nyt taitava soitto ja tarttuvat kertosäkeet takaavat, ettei huoleen ole aihetta.

Antti Kurko ★★★★

Dark Money, Dalindèo

Dalindèo

Dark Money

KHY Suomen Musiikki 2020

Liikaa on ihasteltu 1960-luvun hippejä, vihdoinkin ajan poliittinen jazz on palannut! Levy viittaa rahanpesuun ja veroparatiiseihin. Valtteri Laurell Pöyhösen sekstetti Dalindèo on räjähtävää energiaa, monisäikeistä rytmiikkaa ja brassisoundeja, joihin kuuluu tietenkin poikkihuilu. Tämän julkkarit olivat Voiman kevään viimeinen riento ennen kuin epidemia sulki klubit. Levy palauttaa mieleen Jaska Lukkarisen tiukat kompit. Ja kerrankin voi sanoa rakastavansa Fake Newsiä, kiitos fonisti Pope Puolitaipaleen.

Iida Simes ★★★★★

  • 12.11.2020