Batman

KirjallisuusKirjoittanut Tatu Tissari

Kutsuuko Tuonela?

Lukuaika: < 1 minuutti

Kutsuuko Tuonela?

Batman Europa

Brian Azzarello, Matteo Casali et.al

”En arvannut sen päättyvän näin.”

Batman altistuu virukselle, hänen järkensä alkaa kadota ja kuolema odottaa. Aikaa on viikko, ja ainoa keino selvitä hengissä on Jokeri – sekopäinen murhaaja, jota vastaan Batman on taistellut iät ja ajat. Batman ­Europan alkuasetelma on viehättävä. Voivatko nämä kaksi ihmisraunioita löytää yhteisen sävelen edes pakon, hulluuden ja kuoleman edessä? ­Tulevatko heidän kamppailunsa lopulta päätökseen?

Valitettavasti kertomus ei ole yhtä mielenkiintoinen kuin sen antamat lupaukset. Nämä lunastamattomat lupaukset jättävät lukijan aina vain kylmemmäksi kertomuksen matkatessa kohti sen turhanpäiväistä loppuratkaisua.

Tarinan keskinkertaisuudesta huolimatta albumin taide, josta huolehtivat Jim Lee sekä Giuseppe Camuncoli, Diego Latorre ja Gerard Parel, on aivan omaa luokkaansa.

mainos

Neljästä luvusta koostuvan albumin taiteessa ei siis ole teknisesti mitään valittamista, mutta kolmannen luvun aikana piirrostyyli muuttuu liian abstraktiksi. Hetkittäin jopa epäselväksi. Tämän tyylivalinnan syy on tosin ilmeinen, koska sitä käytetään kertomuksen osassa, jossa Batmanilla ja Jokerilla alkaa viirata kaikista kovimpaa nupissa.

Batman Europalla ei ole kertomuksena lukijalle juurikaan tarjottavaa. Silti sitä voi suositella faneille, jotka haluavat päästä fiilistelemään Batmanin ja Jokerin välistä sekoilua ja nauttimaan huimaavan kauniista taiteesta.