MusiikkiKuvat Ninni Luhtasaari

Joulu-tammikuun levyarvioissa korostuu omaleimainen ote

Lukuaika: 2 minuuttia

Joulu-tammikuun levyarvioissa korostuu omaleimainen ote

Päivän Sää: Kuinka aika pysäytetään?

Omakustanne (2019)

Kymmenen raitaa pirteää ja nuorekasta indierockia, sitä on ­Päivän Sään tuore ­debyyttialbumi. Joensuulainen viisikko yhdistää kepeän ilmapiirin ja miette­liäät lyriikat huojentaviksi ja huvittaviksikin kappaleiksi. Nuoruuden energia välittyy miellyttävän rosoisena, joskin pieni siloittaminen olisi tehnyt albumille hyvää. Ensimmäisen levynsä julkaisseelle bändille saundi on yllättävän omaleimainen. Ansioksi luettakoon, että sävellykset painuvat vaihtelevuudessaan mieleen jo ensimmäisestä kuuntelukerrasta.

Santtu Paananen 

mainos

★★★

SITOI: Kyyhky

Changeless Records (2019)

Räppäri-taiteilija SITOIn tuore levy Kyyhky on 18 minuutin mittainen intensiivinen matka ihmisen tunne-elämän syvyyksiin. Pikemminkin spoken wordia kuin rap-lausuntaa mukaileva ilmaisu nojaa voimalla säröileviin ja kokeellisiin noise-taustoihin sekä rujoon estetiikkaan. Viiden kappaleen mittainen levy on eheä kokonaisuus, jonka herkkyyttä, seksuaalisuuden voimaa ja aistikkuutta käsittelevät sanoitukset kertovat erilaista mutta kaunista rakkaustarinaa kahden ihmisen välillä.

Antti Kurko

★★★★

Pekko Käppi: Finnish Folk Songs vol. 1

Helmi Levyt (2019)

Nyt Pekko Käpin jouhikolla on tilaa hengittää kuin sellolla barokissa. Levyllä on vain jouhikko, laulu ja veisut. Jos ­Käppi on jo naittanut stonerin, noisen ja suo­bluesin jouhikon dominanssiin, sekä popittanut kansan­musiikkia yhdessä K:H:H:L-yhtyeensä kanssa, niin nyt hän ottaa omaa lomaa k-musiikin arkaaisessa geeniperimässä. Levylle on kasattu soittajan löydökset 20 vuoden samoilulta perinnelaulujen saloille. ­Levy on kenttänauhoitus suoraan ­Käpin ystävän olohuoneesta: kolme tuntia ja levy purkissa. Ihanaa. 

Jarkko Kumpulainen

★★★★

  • 20.12.2019
  • Kuvat Ninni Luhtasaari