ElokuvaKirjoittanut Julius Halme

In the Mood for Love: kahdenkymmenen vuoden takainen Hong Kong -elokuvan helmi kuvaa riipaisevasti rakkautta

Lukuaika: < 1 minuutti

In the Mood for Love: kahdenkymmenen vuoden takainen Hong Kong -elokuvan helmi kuvaa riipaisevasti rakkautta

In the Mood for Love

Wong Kar Wai

Ensi-ilta 2.7. (remasteroitu)

★★★★★

Chow’n (Tony Chiu-Wai Leung) ja Sun (Maggie Cheung) tarinaan ei kuulu rakkaus ensisilmäyksellä. Kummankaan puolisot eivät vietä aikaa kotonaan. Tämä sallii ystävystymisen, jonka ensiaskeleet nähdään nuudelikaupassa näyttävillä hidastuskuvilla ja melodramaattisella musiikilla höystetyissä kuvissa. Niistä Xavier Dolankin lienee saanut inspiraatiota tavaramerkkityyliinsä.

Aikaa kuluu ja selviää, että Chow’n ja Sun puolisoilla on suhde keskenään. Pari joutuu jatkuvasti valmistautumaan puolisoidensa paluisiin, ja jopa harjoittelemaan kiusaannuttavaa tulevaisuutta. Nämä kohtaukset ovatkin elokuvan riipaisevinta antia.

Parin suhteen syvenemistä tuetaan kuvan keinoin. Päiväsaikaan, kun pari on toisistaan erillään, valon ja värin käyttö on hillittyä, jopa köyhää, mutta iltaisin ja öisin parin tavatessa toisensa kuvat heräävät täyteen väriloistoonsa.

Lopussa ei katarsista jaella, mutta tämä ei olekaan Hollywoodia: tämä on Hong Kongia!

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Wong Kar-wain vuonna 2000 ilmestynyt In the Mood for Love voitti lukuisia palkintoja muun muassa Cannesissa. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen filmi on remasteroitu ja hyvä niin. Vaikkei uusi versio tarjoile mitään teknisesti mullistavaa, aina on ilo nähdä tämän kaltaisia mestariteoksia teattereiden ohjelmistossa.