beverly_3_aubrey_plaza

ElokuvaKirjoittanut Ilona Iida Simes

Ihmeellinen Beverly Luff Linn

Lukuaika: < 1 minuutti

Ihmeellinen Beverly Luff Linn

Jim Hosking

☆☆☆☆

Beverly Luff Linn on rajallisella itseilmaisulla varustettu elämäntaiteilija, tilaa vievä henkilö kokoruudullisessa asussa. Ja hän on ihmeellinen. Näin ajattelee etenkin elokuvan päähahmo Lulu Danger (Aubrey Plaza), joka saapuu seuraamaan myyttisen miehen showta.

Ihmeellinen Beverly Luff Linn on surrealistinen, paikoin viipyilevä ja outoja asioita painottava elokuva. Se on suunnattu hyvin lapsellisille aikuisille ja ainakin sen verran aikuisille lapsille, että he ovat nähneet teoksen ilmiselvän esikuvan Pulp Fictionin (1994) ja tunnistavat vielä sitäkin varhaisemman taikamaailman, 1980-luvun tv-sarjojen estetiikan ja kuvaston.

Jim Hoskingin (The Greasy Strangler) elokuvan tärkein missio on murskata konven­tioita samalla herkutellen konflikteilla. Esimerkiksi ihonvärin ja syntyperän merkitykset kääntyvät ympäri. Epäilyttävintä on olla vegaani, mutta rodullistetuilla tai homoseksuaaleilla ei ole stigmoja. Sopassa pajatetaan periyhdysvaltalaista kieltä, sen afroamerikkalaista murretta ja käytetään brittiläisen kansainyhteisön sivistyneistön fiinejä ilmauksia jopa uusiseelantilaisella aksentilla.

Kuka konnista saa palkkansa, ja kuka todellakin on Beverly Luff Linn? Nämä ovat arvoituksia, jotka ratkeavat vasta, kun syntetisaattoreiden pauhu himmenee. 

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.