Lukuaika: < 1 minuutti

Cowboyn odysseia halki Yhdysvaltojen

The Marksman

Robert Lorenz

☆☆☆

Meksikon ja Yhdysvaltain rajan laiton liikenne vähenisi paljon, jos poliisikunnasta kitkettäisiin korruptio, vihjaa The Marksman. Liam Neeson on Jim Hanson, yksinäinen cowboy Arizonan autiomaassa. Sattuman kautta hän ottaa siipiensä suojaan pienen meksikolaispojan Miguelin (Jacob Perez), joka menettää äitinsä julmasti. Miguel pitää viedä turvaan Chicagoon, ja takaa-ajajat ovat kintereillä.

Elokuvan tausta vaikuttaa poliittiselta. Leffan kuvausten aikaan ei tiedetty jatkaako Donald J. Trump vielä seuraavalle presidenttikaudelle. Elokuvan vahva symboliikka nostaa mieleen Trumpin unelmoiman rajamuurin, hänen määräyksensä erottaa vanhemmat lapsistaan rajalla ja Yhdysvaltain muutoksen maaksi, jossa verojen maksaminen ei tuo turvallisuutta, koska yhteiskunta antaa takaisin vain murusia. 

mainos

Lopulta leffa lähettää vahvoja viestejä: rahan on oltava hyvää rahaa, ennen kuin sitä on sopivaa käyttää. Ja väkivallan tie on väärä tie. 

Liam Neesonin puheen alarekisteriä on vahvistettu niin hurjasti, että maailman kuuluisin raspikurkku-cowboy Lee Marvin pyörii haudassaan. Ehkä ilman uutta ääntä Neeson vaikuttaisi liian kiltiltä kovan äijän rooliinsa, vaikka huonosti istuvat farkut ja kivääri auttavat kyllä asiaa.

The Marksman
Liam Neeson ja Jacob Perez.

Kommentoi Facebookissa