Elokuva

Ayumu Watanaben animaatioelokuva on esteettisesti vaikuttava kuvaus ihmisenä kasvamisesta

Lukuaika: < 1 minuutti

Ayumu Watanaben animaatioelokuva on esteettisesti vaikuttava kuvaus ihmisenä kasvamisesta

Children of the Sea

Ayumu Watanabe: 

Elokuvateattereissa nyt

☆☆☆☆

Children of the Sea on japanilainen anime-elokuva, jonka teemana on luonnon ja ihmisen yhteys toisiinsa. Sen on ohjannut Ayumu Watanabe ja tuottanut Eiko Tanaka, joka on aiemmin vaikuttanut legendaarisen Hayao Miyazakin Totoron ja Kikin lähettipalvelun takana.

Daisuke Igarashin mangasarjaan perustuva elokuva kertoo 14-vuotiaasta Ruka nimisestä tytöstä, jonka kesäloma tuntuu menneen pilalle jo ennen kuin se edes ehtii alkaa kunnolla. Tätä murehtiessaan Ruka päätyy isänsä työpaikalle isoon merimaailmaan, jossa hän tapaa kaksi salaperäistä poikaa Umin ja Soran. Heillä on ihmeellisiä kykyjä, joiden avulla ystävykset pääsevät tutkimaan tarkemmin meren salaisuuksia.

Yksityiskohtia ja kirkkaita värejä täynnä oleva elokuva on esteettisesti todella vaikuttava. Merenalainen maailma on kaunis, mutta myös vähän synkähkö ja jopa kaoottinen. Samalla piirrostyylin tietty luonnosmaisuus tuo kokonaisuuteen tyylillisesti tukevaa karkeutta.

Tarina on monimutkainen ja varsinkin elokuvan loppupuolen symbolismi ja pienet yksityiskohdat vaativat tarkkaavaisuutta. Vaikka joidenkin hahmojen kehitys tuntuu vähän kiirehdityltä, elokuva kuvaa hyvin murrosikää ja henkilöiden kasvamista ihmisenä. Kaikkiaan Children of the Sea on viihdyttävä ja ajatuksia herättävä elokuva, joka kertoo oman tarinansa meren mysteereistä.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

 

  • 12.10.2020