ElokuvaKirjoittanut Tuomas Rantanen

Aleksi Salmenperän Kuplassa kohtaavat teinin ja aikuisten samanaikaiset murrosiät

Lukuaika: < 1 minuutti

Aleksi Salmenperän Kuplassa kohtaavat teinin ja aikuisten samanaikaiset murrosiät

Aleksi Salmenperä: Kupla

Elokuvateattereissa nyt

★★★★

Aleksi Salmenperän elokuvissa ihmiset räpiköivät oman arkensa vesisateessa aina vaivaannuttavuuteen asti ja ylikin, mutta silti lopulta hämmentävän vapauttavalla tavalla. Tätä riittää myös yhdessä Reeta Ruotsalaisen kanssa kirjoitetussa Kuplassa, jossa käsitellään ristiin teini-ikäisen aikuistumista ja hänen vanhempiensa elämänvaiheisiin liittyviä kriisejä.

Elokuva tapahtuu pikkukaupungissa, jossa melkein kaikki näyttävät tuntevan toisensa. 16-vuotias Eveliina huomaa äidillään olevan suhteen toisen naisen kanssa, ja hän ryhtyy teini-ikäisen loputtomalla juonikkuudella pelastamaan vanhempiensa liittoa. Eveliina ei silti heti tunnista, että hänen pelkonsa perheen hajoamisesta liittyy eniten hänen omaan irtaantumisvaiheeseensa.

Poikkeuksellisen taitavasti kirjoitetun elokuvan dialogi on yhtä aikaa uskottavaa ja hauskaa. Salmenperän ohjaus poimii tarkkoja havaintoja ihmisten välisistä jännitteistä, joita näyttelijöille on selvästi ollut aikaa ja inspiraatiota työstää yhdessä valmiiksi asti. Samalla kun Minna Haapkylä ja Tommi Korpela tekevät osansa sisäistyneellä ammattitaidolla, nuoret Stella Leppikorpi ja Amos Brotherus suorastaan loistavat. Etenkin Leppikorpi kykenee ihailtavan hyvin ilmaisemaan ristiriitaisia tuntoja vain silmillään ja ryhdillään.

Kolme teini-ikäistä autossa.
Linda (Saimi Kahri), Eveliina (Stella Leppikorpi) ja Mia (Eedit Patrakka). Kuva: Anni Hartikainen, Rabbit Films.