Huotari, Ylisirniö ja Rantama hymyilevät, pitelevät lehtiä käsissään. Taustalla värikäs muraali.

KulttuuriKirjoittanut Elisa HeleniusKuvat Elisa Helenius

Kaapelitehtaan Konttori-kahvilassa avautuu suomalaisen lehtikentän kirjo

Uudessa Konttori-kahvilassa tarjotaan muutakin kuin lattea

Lukuaika: < 1 minuutti

Kaapelitehtaan Konttori-kahvilassa avautuu suomalaisen lehtikentän kirjo

Helsingin Ruoholahdessa sijaistevalla Kaapelitehtaalla aukesi lokakuun alussa Konttori: kahvila-baari, infopiste ja myymälä. Sen katossa odottaa rullattuna iso valkokangas. Rakenteilla on vielä pieni esiintymislava. Kahvilan pöytinä toimivat taideteosten kuljetuslaatikot.

Tilan yläkerrasta löyty oleskelutila ja Kultti ry:n eli kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liiton lehtigalleria.

Kaapelitehdas on Suomen suurin kulttuurikeskus. ”Tämä on niin iso talo, ettemme ehkä ole olleet aiemmin kovin kävijäystävällisiä”, Kaapelitehtaan toimitusjohtaja Kai Huotari kertoo. ”Nyt yritämme tulla ihmisten lähelle. Täällä voi kysyä henkilökunnalta, missä päin on jokin tanssitunti tai esitys. Ei ole pakko ostaa mitään, voi vain hengailla tai tavata muita kaapelilaisia tai kävijöitä.”

Kultti ry:n toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö hehkuttaa:

”Olemme erittäin iloisia tästä ratkaisusta! Konttorissa kävijä voi ostaa kahvilasta latten ja haahuilla toiseen kerrokseen istumaan nojatuolille ja selaamaan lehtiä”.

Nuoren Voiman päätoimittaja Vesa Rantama toteaa: ”On todella hyvä idea, että lehtiä on täällä ilmaiseksi ja potentiaalisesti hyvällä paikalla. Tämä idea on kopioitavissa muuallekin. Harva tietää, kuinka paljon Suomessa ilmestyy erilaisia kulttuuri- ja mielipidelehtiä.”

Nuoren Voiman päätoimittaja Vesa Rantama, Kultti ry:n toiminnanjohtaja Helinä Ylisirniö ja Kaapelitehtaan toimitusjohtaja Kai Huotari Kultti ry:n lehtien kanssa Konttorin edessä. Kuva: Elisa Helenius

Konttori on auki maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin klo 9–19, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9–21 ja lauantaisin klo 11–18. Sunnuntaisin suljettu.   

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki