Lukuaika: < 1 minuutti

Huomisen kaupungit vaalivat yhdenvertaisuutta ja ympäristöä  

Mia Haglund 529

Ehdolla Helsingissä

miahaglund.fi

Liban Sheikh 503

Ehdolla Tampereella

Liban.fi

 

Suomen kaupungit tarvitsevat asumista johon kaikilla on varaa, reiluja ilmastotoimia, panostuksia nuorten hyvinvointiin sekä tilaa asukaslähtöiselle kaupunkikulttuurille. Elävässä kaupungissa on monipuolista toimintaa julkisessa tilassa, kenenkään ei tarvitse kärsiä kodittomuudesta ja pyörällä pääse helposti liikkumaan kaupungin halki. Eriytymistä estetään laadukkailla lähikouluilla, saavutettavilla hyvinvointi- ja mielenterveyspalveluilla sekä ekologisella ja eriarvoisuutta vähentävällä kaupunkisuunnittelulla.

Huomisen kaupungit perustuu asukkaiden hyvän elämän mahdollistamiseen. Vapaus on sitä, että yhteiskunta ei rakennu toisten polkemiselle. Kaikille kuuluu vakaa toimeentulo, koti ja oikeus olla oma itsensä ilman rasismia, seksismiä tai muuta sortoa. 

Poliittisten tavoitteiden saavuttaminen onnistuu parhaiten, kun on rohkea, pitkäjänteinen ja pitää kiinni omista arvoistaan. Politiikassa on osattava rakentaa siltoja ja tehdä yhteistyötä. Samalla on muistettava se suunta, johon haluaa, että yhteiskunta poliittisen toiminnan kautta muuttuu. 

Yhdenvertaisuuden vaatiminen ja ympäristön puolustaminen eivät ole kohtuuttomia tavoitteita vaan tulevaisuuden politiikkaa. Joukossa on voimaa ja vain yhdessä toimimalla rakennamme huomisen kaupungit. 

  • 28.5.2021
  • Kirjoittanut voima