Yleinen

Suukkoja Argentiinaan

Arktis-blogaaja Matti Ikonen kuvaa argentiinalaisen merimiehen Miguel Hernanin oikeudenkäyntiä tänään Murmanskissa.

Lukuaika: < 1 minuutti

Suukkoja Argentiinaan

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Tänään Murmanskin alueoikeuteen tuotiin iloinen ja levänneen oloinen argentiinalainen merimies Miguel Hernan Mar de Platasta. Hetki ennen tuomarin tuloa saliin kuvasimme ja yritimme tsempata lasin läpi. Kuuluvuus oli huono, mutta sain huonolla espanjallani pyydettyä häntä lähettämään terveisiä kotiin videolla.

Greenpeacen kuvaaja Dmitri Sharomov vaihtoi järjestelmäkameraan toisen linssin ja sai talteen iloiset terveiset ja lentosuukot perheelle. Tässä kuvasarja, johon toivottavasti tuo video saadaan mukaan myöhemmin.

Miguel Hernan lähettää terveiset kotiin Argentiinaan.

Oikeudenkäynti jatkuu taas, kun Miguel on saanut tunnin tauon ajan keskustella asianajajansa kanssa. Alueoikeuden viisi tuomaria ja viisi syyttäjää ovat jo hyvän päivän tuttuja meille vakiovieraille, iloisesti tervehditään ennen teatterin alkua.

Sama tuomari tuskin samasta tapahtumasta tekee toisenlaista ratkaisua, eli tuskinpa hyväksyy vaatimusta takuille pääsemisestä. Iltapäivällä pääosassa on ruotsalainen arktiskampanjoitsija Dima Litvinov.

  • 23.10.2013