YleinenKirjoittanut Kadri Taperson

Ikätoverini

Lukuaika: < 1 minuutti

Ikätoverini

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Kadri Taperson

Onko Medillä toivoa?

Medi syntyi Intiassa 1960-luvun lopussa. Kukaan ei tarkkaan tiedä, mistä hän tuli, hänen tarinastaan on erilaisia versioita. Kuitenkaan sirkuksessa hän ei ole syntynyt. Toukokuussa hänet on nähty Tallinnassa esiintymässä sirkuksessa, sitä hän on tehnyt koko ikänsä. Kesällä tämä melkein 50-vuotias rouva nähdään kesäkiertueella Virossa.

Vaikka luonnosta pyydystettyä eläintä ei lainmukaisesti saa käyttää Virossa sirkuksessa, Medi on siitä huolimatta täällä. Medi on niin vanha, että hänen syntyperäänsä on vaikea varmistaa ja Viron viranomaisten mukaan hänen paperinsa ovat kunnossa.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Medi itse ei ole kunnossa. Hän on laiha, väsynyt, surullinen ja lisäksi hänellä on vamma: kärsä on puoliksi halvaantunut. Sain tämän tiedon kirjeestä, jonka saimme Saksan eläinsuojeluyhdistyksestä. Kirjeenvaihto on kestänyt pitkään. Sieltä kerrottiin, ettei Medi voi enää esiintyä, hänelle on jo eläinkodissa oma paikka ja eläinlääkärit ovat sanoneet ettei häntä voi jättää yksin erisyksiin.

Niin he sanovat, mutta todistuksia ei ole paperilla. Viron eläinsuojeluyhdistykseen on soitettu parista suurlähetystöstä. Useat tiedotusvälineet tietävät tästä. Silti hän on täällä. Toukokuun puolivälissä tuli Viron eläinsuojeluyhdistykseen kuusi (kuusi!) puhelinsoittoa ihmisiltä, jotka olivat nähneet miten Mediä piestään kun hän ei tee heti mitä kouluttaja haluaa. Mutta kun kaikki on kunnossa.

Eläinoikeusliike Loomade Nimel järjesti mielenosoituksen Medin hyväksi ja eläimiä käyttäviä sirkuksia vastaan. Paikalle tuli melkein 50 ihmistä. Ei hyötyä, sirkuksen johtaja toi Medin ihmisten keskelle ja sanoi, että kaikki on kunnossa.

En tiedä, mitä tulee vielä tapahtumaan, onko Medillä toivoa? Katsokaa Loomade Nimelin Facebook-sivu ja matkustakaa Viroon mielenosoituksiin, jos mahdollista.