YleinenKirjoittanut reetta heinonen

Mistä löytyy oikea Thaimaa?

Lukuaika: < 1 minuutti

Mistä löytyy oikea Thaimaa?

KirjeenvaihtajatKirjeenvaihtajat

Kirjeenvaihtajat ovat yhteytemme maailmalle. He kirjoittavat maailmasta, elämästä ja yhteiskunnasta sellaisena, kuin se heidän asemapaikastaan näyttäytyy.

Teksti Reetta Heinonen

”Jos haluaa nähdä todellisen Thaimaan, ei tule mennä Phuketiin.” Totta – ja ei.

Valitettavan moni reppureissaaja välttelee Thaimaan ”turistialueita” tahtoessaan kokea juuri sita oikeaa Thaimaata. Mutta nyt paljastan teille salaisuuden.

Ei ole olemassa oikeaa, eikä mitenkään epäoikeaakaan Thaimaata. On vain monia erilaisia paloja Thaimaata.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Toki Phuketin Patong Beach , jossa liikkuu enemmän turisteja kuin paikallisia, eroaa Isaanin köyhistä maanviljelysalueista. Mutta ihan sita samaa Thaimaata ne ovat molemmat.

Agressiivisesti halpaa turistiroinaa kaupitteleva katumyyjä ja itseään rikkaan länsimaalaisen lomaseuraksi kaupitteleva baarityttö ovat kummatkin aivan yhtä thaimaalaisia kuin puhvelin kanssa peltoaan kyntävä maanviljelijä.

Jos kiertää turistialueet kaukaa ja käy vain siellä, missä kukaan länsimaalainen ei ole koskaan käynyt, huomaa lopulta tietävänsä Thaimaasta aivan yhtä vähän kuin se, joka rajoittaa lomamatkansa vain Phuketin turistikeskuksiin.

Jos oikeasti haluaa tuntea Thaimaan ja sen kulttuurin, tulee maata tutkia laajasti.

Toki ymmärrän, ettei joka reissaajalla ole halua koluta läpi kokonaista valtiota rannoilta haisevien teollisuuskaupunkien lapi köyhille maanviljelymaille. Mutta niin se vaan olisi tehtävä, jos haluaa tietää tästä maasta edes murusen.

Olisi koluttava läpi Bangkok, Phuket ja Isaan. Nähtävä pohjoisen heimokylät ja rantojen baaritytöt. Ne ovat jokainen vaan erilaisia ilmentymiä asiasta nimeltä Thaimaa.

Siihen, millainen Thaimaa on, en osaa antaa vastausta. Thaimaa on Thaimaa, ja jokaisen on tultava tänne ottamaan selvää siitä, mitä kaikkea se onkaan.

Mutta muistakaa olla kuuntelematta niitä, jotka väittävät tietävänsä mista löytyy oikea Thaimaa. He ovat niitä, jotka ovat vielä raapimassa pintakerroksia.