HenkilökohtaistaKirjoittanut Antti Rautiainen

Totuus juutalaisista löytyy pohjoismaiselta palvelimelta

Lukuaika: 5 minuuttia

Totuus juutalaisista löytyy pohjoismaiselta palvelimelta

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Antti Rautiainen

Kavkaz Center paljastaa myös lutkien, homojen & vapaamuurareiden juonet.

On monta syytä, miksi en ole aikaisemmin halunnut ottaa kantaa Johan Bäckmanin ja Suomen antifasistisen komitean edesottamuksiin.

Bäckmanin ja kumppaneiden toiminta sivuaa enemmän Suomen sisäpolitiikkaa kuin Venäjää, Venäjällä hänen kampanjoidensa julkisuus on aina ollut kertaluokkaa pienempi kuin Suomessa.

En halunnut kirjoittaa aiheesta nimimerkillä. Kaikki ovat jo valmiiksi muodostaneet asiasta mielipiteensä, johon minä en voi kuitenkaan vaikuttaa. Ja lisäksi suomalaisten Venäjän harrastajien piirit ovat pienet, enkä ole halunnut laittaa päätäni tähän herhiläispesään.

Bäckmanin väitteitä suomenvenäläisten perheiden syrjinnästä lastensuojeluviranomaisten toimesta on miltei mahdotonta tutkia viranomaisten salassapitovelvollisuuden vuoksi. Kansallinen konsensus on joka tapauksessa nyt päättänyt, että vielä syyskuun alussa vakavassa uskottavuuspulassa paininut Suomen lastensuojelu on virheetön, ja Bäckmania lyödään kuin hiihdon dopingista mölissyttä STT:n toimittajaa.

Helsingin Sanomat käsitteli Bäckmanin perhe-elämää neljäsosasivun verran, iltapäivälehdissä aihe pääsi lööppeihin asti. Helsingin yliopisto päätti luoda ihan oman ohjesäännön kohudosenttien sähköpostiosoitteille. Omanpesän likaajien murskaaminen on Suomessa se traditio, josta viimeksi luovutaan. Kunnallisvaalien asialistalta lastensuojelun ongelmat ovat pudonneet täysin.

Koskaan ei voi myöskään liikaa hävetä taistolaisia ja rinnastaa heihin ketä tahansa, kuten Ilkka Malmberg teki Hesarissa viime sunnuntaina. Sitä taas ei pidä muistella, että Suomen historian ainoa kommunistivetoinen hallitus sääti sekä lapsilisät että ilmaiset kouluruokailut.

Helsingin Sanomien artikkeli 10. lokakuuta on malliesimerkki siitä, miten otsikko voi olla ristiriidassa itse tekstin faktojen kanssa. ”Venäläislapset eivät erotu lastensuojelussa” – mutta miksi sitten 23 prosenttia lastensuojelun asiakkaista on muunkielisiä?

Venäjänkielisistä ei ole erillistä tilastoa, mutta tämän tiedon mukaan ei-suomenkieliset lapset ovat selvästi yliedustettuja lastensuojelun piirissä. Joko maahanmuuttajavanhemmat ajautuvat kriisiin paljon kantaväestöä useammin, tai lastensuojelu ottaa heidän lapsensa herkemmin huostaan. Tai sitten molemmat vaihtoehdot samanaikaisesti, mutta ilmeinen johtopäätös ja sen mahdolliset syyt eivät toimittajaa kiinnosta, kun tarkoituksena on omanpesän likaajan väitteiden kumoaminen.

Bäckmanin esille nostamista tapauksista Suomen media on jostain syystä nostanut esille vain vantaalaisen Anastasia Zavgorodnajan perheen. Venäjällä on kirjoitettu laajasti myös Albina Kasatkinasta, jonka viisi- ja kuusivuotiaat lapset Suomen viranomaiset sijoittivat kiireellisesti 12. syyskuuta. Kasatkinan mukaan lasten isän uusi vaimo teki perusteettoman lastensuojeluilmoituksen. Tapauksesta on vaikea päätellä mitään vain toisen osapuolen kertomuksen perusteella, mutta Kasatkinan versio antaa aihetta epäillä, että kyse on jälleen yhdestä huoltajuuskiistasta, jossa kaikki keinot on otettu käyttöön.

Historiallisista syistä Venäjällä on vähän ymmärrystä mille tahansa anonyymejä ilmiantoja käyttävälle ja tuomioistuimet ohittavalle järjestelmälle. Ennen Bäckmanin kampanjaa Suomessakin on ihmetelty, miksi Suomessa otetaan lapsia enemmän huostaan kuin Länsi-Euroopassa keskimäärin, ja kuinka helppoa järjestelmää on hyväksikäyttää naapurien kiusaamiseen ja huoltajuuskiistoissa. Esimerkiksi Kaisa Ruokamon lapset sijoitettiin kolme vuotta sitten kiireellisesti Jämsänkoskella, koska hän ei tullut toimeen päiväkodin työntekijöiden kanssa.

Minkä tahansa aiheen ongelman Bäckman ottaakin esille, se päätyy Suomessa mappi ö:hön, kukaan muu ei voi enää sanoa siitä mitään. Näin esimerkiksi baltianvenäläisten kansalaisoikeuksien kanssa – nykyään Suomessa pidetään täysin normaalina, että Virossa on edelleen lähes satatuhatta ihmistä, jotka eivät ole minkään maan kansalaisia. Venäjä on alkanut ajamaan venäläisvähemmistöjen asemaa ulkomailla muun muassa siksi, ettei Viron ja Latvian tilanne ole EU:lle mikään ongelma.

Bäckmanin ajamien asioiden marginalisoituminen on varmasti myös osittain Bäckmanin itsensä syy, kohudosentti ei aina malta pysyä totuudessa esittäessään asiansa Venäjän mediassa. On kuitenkin myös venäläisten aliarvioimista kuvitella, etteivät he kykene erottamaan faktoja ja teatraalista kärjistämistä toisistaan.

Yksi ensimmäisistä Suomen antifasistisen komitean kampanjoista kohdistui suomalaisella palvelimella sijainnutta Pohjois-Kaukasian islamistitaistelijoiden Kavkaz Center -sivustoa vastaan. Porukan tähän asti hörhöin tempaus oli Juha Molarin yritys manata Kavkaz Center kumoon tuomiokirkon portailla Beslanin iskun vuosipäivänä.

1. syyskuuta 2004 Ingušetiasta tulleet islamistitaistelijat ottivat yli tuhat panttivankia Pohjois-Ossetian Beslanissa sijaitsevassa koulussa, enemmistö panttivangeista oli lapsia. Aseellinen taistelu Pohjois-Kaukasiassa oli kokenut vakavia takaiskuja, ja tarkoitus oli tehdä mahdollisimman massiivinen ja järkyttävä isku kurssin kääntämiseksi. Oli tiedossa, ettei Venäjän johto halua käydä neuvotteluja panttivankien ottajien kanssa, mutta kenties ajateltiin että näin monen lapsen hengenvaara voisi saada mielen muuttumaan.

Kohteen valinta oli niin kylmäverinen, että se aiheutti jännitteitä myös taistelijoiden välillä. Yksi kolmesta kaappaukseen osallistuneista naispuolisista itsemurhapommittajista protestoi, joten iskua johtanut Ruslan Hutšbarov vei hänet sivuun ja laukaisi hänen kantamansa räjähteet. Naisten asemasta osana islamistivastarintaa kertoo paljon se, että he eivät edes saa itse kontrolloida pommivöidensä laukaisunappeja.

Pohjois-Ossetia valittiin kohteeksi, koska toisin kuin muut Pohjois-Kaukasian kansat, osseetit ovat kristittyjä, ja osseettien kristinuskoon on myös sekoittunut aimo annos vanhoja luonnonuskontoja. Tämän vuoksi heitä pidetään venäläismiehittäjien kätyreinä, lisäksi vuoden 1944 karkotuksen jälkeen Stalin luovutti merkittävän osan Ingušetiasta osseeteille. Toistaiseksi tulokseton kampanja näiden alueiden palauttamiseksi osaksi Ingušetiaa johti etniseen väkivaltaan kansanryhmien välillä 1990-luvun alussa.

Kaappaajien päävaatimus oli vangittujen islamistitaistelijoiden vapauttaminen, mutta toissijainen tarkoitus oli myös iskeä suoraan osseetteja vastaan. Kun venäläiset sotilaat lopulta ennustettavasti hyökkäsivät kouluun, yli 180 kaappaajien räjähteistä ja ristitulituksessa kuollutta osseettilasta oli myös islamistien kollektiivinen rangaistus osseeteille.

Kavkaz Center-sivusto on iskun suunnittelijoiden ja toteuttajien tärkein tiedotuskanava, sivustolla esiteltiin esimerkiksi Beslanin iskun tekijöiden metsäleiriä. Sivusto sijaitsee suomalaisen tietokoneyrittäjän Mikael Storsjön ylläpitämällä palvelimella. Kun Beslanin iskun jälkimainingeissa Liettuan viranomaiset takavarikoivat maassa sijainneet palvelimet, Storsjö siirsi sivuston Suomeen. Suojelupoliisi takavarikoi palvelimen, mutta joutui perääntymään – ilmeisesti Suomen lakien mukaan uskonnollisen vihan innostaman lasten panttivangiksi ottamisen tiedotustoiminta ei vielä täytä kansanryhmän vastaisen kiihottamisen tunnusmerkistöä.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Storsjö on tunnettu myös syytteistä, jotka hän sai Suomesta turvapaikan saaneiden tšetšeenien maahantulon avustamisesta. Ehkä Bäckmanin vastenmielisin kampanja oli näiden tšetšeenien mustamaalaaminen, karkotus olisi voinut johtaa raakaan kidutukseen Venäjällä. Olen itsekin auttanut tšetšeeneitä emigroitumaan Venäjältä laittomasti, enkä ole sen tarkemmin kysellyt heidän taustoistaan. Pakolaissopimuksien mukaan ihmisoikeudet kuuluvat myös aseellisesta vastarinnasta epäillyille. Auttamani ihmiset ovat tosin jatkaneet matkaansa Suomesta Norjaan tai Saksaan, jotka suhtautuvat Suomea suopeammin Venäjältä tuleviin turvapaikanhakijoihin.

Kavkaz Centerin englanninkielinen puoli on siivottu versio, venäjäksi sieltä saa lukea paljon mielenkiintoisempaa tekstiä.

Tämä Kavkaz Centerille tyypillinen artikkeli Venäjän tilanteesta ja venäläisistä on lainattu toiselta islamistiselta sivustolta, Ummanews.comista. Uutinen tekee johtopäätöksiä tapauksesta, jossa moskovalainen äiti hukutti kuuden kuukauden ikäisen lapsensa ja yritti itsemurhaa.

”(Venäläisperheen) isä on infantiili ja naismainen olio, vaimo ja hänen sukulaisensa tekevät hänestä tällaisen… Vaimo huutaa hänelle jatkuvasti. Jotta hän pääsisi jatkuvasti vaivaavasta negatiivisuudesta, hän etsii jotain, mikä auttaisi häntä tuntemaan itsensä vahvaksi. Hän on alkanut käydä bordelleissa ja etsiä jotain, mitä hän voisi alistaa ja nöyryyttää. […] Tämän vuoksi koko venäläisten kafiiriyhteiskunta koostuu orjista ja alistajista. […] Jos hän saa lapsen, venäläinen kafiiri alkaa alistamaan tätä. Tämän vuoksi suurin osa venäläisistä lapsista kuolee vanhempien ”varomattomuuden” vuoksi… tai tekee itsemurhan nuorena, tai sitten toistaa isänsä kohtalon.”

Usein sivustolla toistuva sana kafiiri on siis islamistien vääräuskoista tarkoittava termi.

Sitaatti kolumnista, joka käsittelee sukupuolineutraalin avioliitolain edistymistä Yhdysvalloissa:

”Kansainvälisen kufrin, jota demokratiaksi kutsutaan, alaisuudessa nykyaikaisen sivilisaation saatanallistuminen ja sodomisaatio on johtanut aivan uuteen ihmisen eläimellistymisen asteeseen, jota ei ole nähty sitten Sodoman ja Gomorran päivien.”

Suomessa kukaan ei tiedä ketä ovat osseetit, ja venäläisistä saa sanoa mitä tahansa, koska talvisota. Siksi minun on esiteltävä mitä mieltä Kavkaz Center on juutalaisista.

Erityisen mehukasta tavaraa on Kavkaz Centerin kirjeenvaihto-osastossa julkaistu kirjoitus, joka on allekirjoitettu Pavel Kosolapovin nimellä. Kosolapov on myyttinen islamistiterroristi, kansalaisuudeltaan Donin kasakka. Venäjän viranomaisten mukaan hän on järjestänyt lukuisia pommi-iskuja, muun muassa Moskovan metrossa 2004 ja Pietarin ja Moskovan välillä matkustavaa Nevski Express -junaa vastaan vuosina 2007 ja 2009. Esimerkiksi Novaja Gazeta epäilee Kosolapovia mielikuvitushahmoksi, jonka ansioksi vieritetään tavallisia onnettomuuksia muhkeampien vakuutuskorvausten toiveessa. Todennäköisesti Kosolapovin allekirjoitus Kavkaz Centerin sivustolla on ennemminkin herja Venäjän epäpäteville rikostutkijoille, jotka laittavat kaikki iskut myyttisen Kosolapovin tilille.

Kuudes lokakuuta ”Kosolapov” paljastaa Pussy Riotin vain uusimmaksi linkiksi ”Siionin viisaiden” 120 vuotta sitten aloittamassa pitkässä suunnitelmassa sivilisaation tuhoamiseksi:

”Mutta ennen kuin valaisemme näiden lutkien roolia, on käsiteltävä hinttareita. Näin siksi, että hinttarit ovat nykyään alistaneet alleen kaikki länsimaiden tärkeimmät poliittiset instituutiot, ja heistä on tullut hallitseva luokka.”

”Ja aloitettava on juutalaisista. Koska olkoon kyse sitten lutkien puolustamisesta, sodomian propagoimisesta, uskonnon pilkkaamisesta tai mistä tahansa muusta inhottavuudesta, lähes aina kaiken takaa löytyy tämän aina vainotun ja kärsineen kansan edustaja. Ja usein ateismi, hinttarius ja juutalaisuus yhdistyy samaan persoonaan.”

”Näyttää siltä, että todistamme tänään tätä Koraanissa ennustettua ’Israelin poikien’ toista ilkivallan ja ylimielisyyden kautta. Ja kuten (tämä Koraanin) suura osoittaa, tämä toinen kerta on oleva viimeinen.”

Viime huhtikuussa myös paljastettiin, että Dagestanin presidentti on vapaamuurari. Lisäksi Kavkaz Center kirjoittaa, että juutalaiset rituaalimurhasivat viisi lasta Krasnojarskissa vuonna 2005.

Kavkaz Center on varmasti Pohjoismaiden ylivoimaisesti merkittävin vihasivusto. Siihen verrattuna Jussi Halla-Aho, Mikko Ellilä ja Seppo Lehto ovat nappikauppiaita. Kavkaz Centerillä on satojatuhansia lukijoita – liike, jota se tukee, iskee aseellisesti Venäjän viranomaisia vastaan viikoittain. Jos joku kirjoittaisi tällaista tekstiä Suomessa ja suomeksi, kutsu käräjäoikeuteen tulisi nopeasti. Bäckmanin ja Molarin mölistyä Kavkaz Centerista kukaan ei kuitenkaan enää halua ihmetellä sivustoa Suomessa.

Mikael Storsjö on Suomalais-venäläisen kansalaisfoorumin hallituksen jäsen, ja hän oli vuonna 2008 vihreiden ehdokkaana kunnallisvaaleissa. Rikosvastuu on tietysti aina ensisijassa kirjoittajalla ja vasta sitten palvelimen ylläpitäjällä. Minua ei edes niinkään häiritse kysymys Kavkaz Centerin laillisuudesta, enkä tiedä auttaisiko Kavkaz Centerin sulkeminen mitään. Islamistit ovat Pohjois-Kaukasuksella niin merkittävä voima, että on myös hyvä tietää, mitä he ajattelevat. Ja mahdollisesti heidän kanssaan on ennen pitkään joka tapauksessa neuvoteltava rauhasta, vaikka itse en välttämättä haluaisi neuvotella näiden ihmisten kanssa yhtään mistään.

En usko, että tällaisen sivuston ylläpitäjä voisi ajaa uskottavasti ihmisoikeuksia Venäjällä. Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi tekee paljon tärkeää työtä, jota juuri kukaan muu ei Suomessa tee. Mutta Kavkaz Centerin kaltaisen vihasivuston palvelimen ylläpitäjän osallistuminen vie projektilta kaiken uskottavuuden, ja itsekin haluan pitää järjestöön tiettyä etäisyyttä.