HenkilökohtaistaKirjoittanut mira karjalainen

Viimeinen taistelu kuolinvuoteella

Lukuaika: < 1 minuutti

Viimeinen taistelu kuolinvuoteella

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Mira Karjalainen

Ateisti Christopher Hitchensiä yritetään käännyttää viimeiseen asti.

Kanadalainen kirjailija (muun muassa God Is Not Great: How Religion Poisons Everything) ja ateisti Christopher Hitchens makaa paraikaa kuolinvuoteellaan syövän terminaalivaiheessa. Hitchens on noussut kanadalaisen ateistiliikkeen keulahahmoksi lehdistön seuratessa tarkasti hänen kuolinkamppailuaan.

Eilen 20. syyskuuta oli ”Rukoile Hitchensin puolesta” -päivä, jonka tavoitteena oli koota Hitchensin sielusta huolestuneita uskovia rukoilemaan: ei suinkaan hänen paranemisensa puolesta, vaan että hän ymmärtäisi kääntyä kristityksi ennen kuolemaansa.

MAINOS. Juttu jatkuu mainoksen jälkeen.

Kanadalaista rukoilupäivää voi verrata taannoin Facebookissa toimineeseen ”Hakataan Teuvo (Loman) heteroksi” -ryhmään, vaikka niillä on eroavaisuutensa. Kun Lomania uhattiin suoralla väkivallalla, on nyt vaikuttamiskeinona näennäisesti positiivinen ele. Rukoilupäivä onkin esimerkki muka myönteisen kaapuun puetusta viharyhmästä, sillä Hitchens ei kuitenkaan kelpaa ryhmälle sellaisena kuin on.

Kanadan ateisteja moinen rukoilu ärsyttää, mutta ei silläkään puolella olla aivan vankkumattomia: Hitchens on kuulemma sopinut ateistiystävänsä kanssa, että jos hän ennen kuolemaansa alkaa puhua pehmoisia eli tuonpuoleisesta tai yliluonnollisesta, tulee sellaiset puheet laittaa vahvan lääkityksen piikkiin. Näin varmistetaan, että ateismin eturintamassa taistellut soturi jää historian kirjoihin ateistina – kenties vastoin viimeistä tahtoaan.

Miesparka ei saa kuolla rauhassa, vaan hänen viimeisiä sanomisiaan tullaan pitämään todisteina Jumalan olemassaolon puolesta tai vastaan.

Ole siinä nyt sitten lääkehuuruissa.