Elokuva

Paikallisen leffan puolesta

Lukuaika: < 1 minuutti

Paikallisen leffan puolesta

Teksti Mikko SIltanen

Artova Film Festival kokoaa yhteen paikallisen elokuvan parhaimmistoa.

Helsingin Arabiassa järjestettävä Artova Film Festival tarjoaa tuhdin annoksen paikallista elokuvaa. Kolmatta vuotta pyörivä tapahtuma haluaa kilpailuohjelmistollaan osoittaa, miten elävä ja monimuotoinen leffaskene Arabian alueella on.

”Tänä vuonna mukaan ilmoittautui miltei sata elokuvaa, ja valinta oli vaikea. Ainoa kriteeri osallistumiselle oli, että tekijä tai työryhmä linkittyy jotain kautta Arabian alueelle. Tänä vuonna alan koulujen lisäksi myös pienet tuotantoyhtiöt lähettivät kiitettävästi elokuviaan”, tapahtuman vastaava tuottaja Pirita Viita-aho kertoo.

Artovan väki on lanseerasi viime vuonna mahtipontisen käsitteen Suomen Sunset Boulevard.

”Siinä on semmoista pientä provosointia. Arabian alueella ja sen välittömässä läheisyydessä toimii valtava määrä elokuva-alan ihmisiä. Täällä on neljä alan koulua, ja leffoja tehdään useita satoja vuodessa”, Viita-aho sanoo.

Artova Film Festivalilla nähdään dokumenttia, fiktiota ja kokeellista elokuvaa. Festivaalin avajaiselokuva on tänä vuonna espanjalaisen Icíar Bollaínin Sade kuuluu meille (2011).

”Bollaínin elokuva käsittelee paikallisdemokratiaa. Se sopii aiheensa puolesta hyvin meidän festivaaleillemme.”

Viita-aho itse odottaa eniten kansainvälisen kokeellisen elokuvan sarjaa.

”Tänä vuonna olemme saaneet mukaan muun muassa uutta kanadalaista kokeellista elokuvaa. Tällainen sarja on ainutlaatuinen suomalaisilla elokuvafestivaaleilla. Meillä on myös erinomaiset tekniset puitteet näiden elokuvien esittämiselle.”

Artova Film Festival 7.–8.9. Helsingin Arcadassa, Jan-Magnus Janssonin aukio 1.

  • 5.9.2012