HenkilökohtaistaKirjoittanut taru torikka

Kolmen minuutin muna

Lukuaika: < 1 minuutti

Kolmen minuutin muna

HenkilökohtaistaHenkilökohtaista

Henkilökohtaista-blogin kirjoittajat ovat elämän asiantuntijoita: he tutkivat muun muassa elämäntapoja, tyyliä, työtä, musiikkia ja perhettä. Henkilökohtainen on poliittista.

Teksti Taru Torikka

”Kytät on natseja” kestää 51 sekuntia. Sen aikana ehtii luoda muotia.

Olen käsityöläisenä lyömätön yhdistelmä laiskuutta ja kärsimättömyyttä. Sen sijaan erillaisten periaatteellisten julkilausumiseen en kyllästy koskaan. Uusimman prinsiippini mukaan parahultaisen DIY:n tuhertaminen saa kestää korkeintaan täydellisen pop-biisin verran, vajaa kolme minuuttia. Yletön, pitkää pinnaa vaativa tuunailu hukkaa Ajatuksen ja tuottaa vain koristeellista roinaa.

Toisinaan selvitään vähemmälläkin. Kaaoksen ”Kytät on natseja!” kestää 51 sekuntia. Saman verran aikaa kului perusankean lurex-neulemekon muuttamisessa monikäyttöiseksi ja ah niin trendikkääksi pyörylähuiviksi tai kauluriksi. Ohje: Levitä mekko maahan, ja leikkaa toppiosa irti. Kiedo jäljelle jäävä putkilo kaulaasi, tai jätä se roikkumaan.

mainos

Väitän pokerinaamalla, että tämä on myös kauan kaipaamani veistoksellisesti kerrostettava asia, jonka avulla perustrikoisesta perusvaatteesta tulee statement.

Idea ei taaskaan ollut omani, muistaakseni muotibloggari Salka on käyttänyt pliseerattuja mekkoja onnistunesti huivina. Myönnän myös, ettei kaikki proge ole paskaa. Levylautasellani pyörii Spiritualized ja Joensuu 1685, käsityökopassani odottaa muutama mohair-pitoinen lankakerä muokkaantumista joksikin Rick Owensin innoittamaksi, tarkkaan istutetuksi, kapeasti hulmuavaksi neuleunelmaksi.